Acasă National Cu parbrizul spart, un avion militar american a aterizat de urgenţă în...

Cu parbrizul spart, un avion militar american a aterizat de urgenţă în România

DISTRIBUIȚI

avion militarO aeronavă militară americană cu 15 persoane la bord aterizat de urgenţă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, luni după-amiază, după ce parbrizul avionului s-a crăpat şi ar fi putut duce la depresurizarea acestuia, anunţă Ministerul Transporturilor. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului constănţean, Elena Vîţă, aeronava a aterizat în siguranţă, iar pasagerii urmează să fie preluaţi şi evaluaţi de echipajele medicale aflate la faţa locului.

La ora transmiterii acestei ştiri, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu se află mai multe ambulanţe, cinci maşini de pompieri şi 16 pompieri americani salvatori, pentru a interveni în cazul acestei aterizări în condiţii speciale.

Aeronava militară americană cu 15 persoane la bord a cerut să aterizeze pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, luni după-amiază, după ce parbrizul avionului s-a crăpat şi ar fi putut duce la depresurizarea acestuia, anunţa Ministerul Transporturilor.

Conform sursei citate, avionul militar american de tip C 17 Galaxy a anunţat controlorul de zbor de la Romatsa că aeronava are parbrizul crăpat, ceea ce poate duce la depresurizarea avionului, iar piloţii au raportat necesitatea unei coborâri de urgenţă din motive de siguranţă, până la 3.300 de metri şi solicitarea de a ateriza pe Aeroportul Kogălniceanu din Constanţa.

Aeronava decolase din Iordania, având ca destinaţie baza militară Rammstein (Germania).

Comentarii

comentarii