Acasă Actualitate Cu prilejul Paștelui, cu binecuvântarea ÎPS Ioan, acțiune caritabilă pentru copii și...

Cu prilejul Paștelui, cu binecuvântarea ÎPS Ioan, acțiune caritabilă pentru copii și vârstnici, la Lugoj

DISTRIBUIȚI

Cu binecuvântarea ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, a avut loc în Protopopiatul Lugoj o acțiune de întrajutorare a persoanelor nevoiașe, familii cu copii mulți, dar și a unor persoane vârstnice aflate în dificultate.

Acest proiect de suflet a avut ca inițiatori Protopopiatul Lugoj și parohia „Învierea Domnului” din Lugoj, eveniment filantropic ce a mobilizat multe persoane care au dorit să aducă bucurie în sufletele celor ce se confruntă cu multe neajunsuri, atât materiale, cât și spirituale.

Preoții implicați, împreună cu voluntari, au împărțit alimente de bază familiilor aflate în suferință, dar și medicamente necesare celor bolnavi, fiind ajutate în mod special persoanele vârstnice.

Acest proiect de colaborare între protopopiat și parohie a debutat în anul 2022, iar în prezent acțiunea a luat amploare, tot mai mulți credincioși fiind dispuși să ajute.

Pe lângă distribuirea alimentelor la casele persoanelor nevoiașe, a fost vizitat cu același scop și un centru social pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, unde bucuria acestora de a primi vizita voluntarilor și a preoților s-a simțit în lacrimile și cuvintele de mulțumire.

Un alt centru social pentru îngrijirea bătrânilor a fost vizitat de un grup vocal al Liceului teoretic „Coriolan Brediceanu”, prin grija doamnei profesoare Alina Bogoevici și a părintelui protopop Ionuț Furdean. Aici, pe lângă frumoasele cântece specifice perioadei pascale, elevii au împărțit icoane persoanelor vârstnice, bucuria fiind una comună.

Împlinind frumoasele cuvinte evanghelice: ,,Fericiți cei milostivi că aceia se vor milui”, putem spune că aceste acțiuni de întrajutorare aduc fericire și mulțumire sufletească, atât celor care primesc acest ajutor din partea Bisericii, dar și celor care nu stau nepăsători la suferința celor din jur.

 

Comentarii

comentarii