Acasă Actualitate Cu stâlpul în mijlocul drumului, la Bucova

Cu stâlpul în mijlocul drumului, la Bucova

DISTRIBUIȚI
„După 150 de metri, viraţi serios la stânga!”. Asta ar trebui să spună GPS-ul şoferilor care ajung la Bucova, pentru că fix în mijlocul drumului este „plantat” un stâlp de electricitate. Dacă bătrânii scuipă în sân şi îşi fac cruce când trec pe lângă el, tinerii spun că sunt obişnuiţi, pentru că stâlpul e în mijlocul drumului de când se ştiu. 

Orice şofer care vrea să părăsească DN 57 şi să intre pe stradă în Bucova are surpriza ca, la nici 5 m de intersecţie, exact în mijlocul drumului, să găsească un stâlp de curent. Aşa că, dacă nu eşti atent şi nici nu cunoşti drumul, ai toate şansele să-l loveşti. Ne-am uitat atent la stâlp şi de sus în jos, şi de jos în sus, stâlpul nu este semnalizat deloc, de nici un fel. Nici măcar un indicator cu „atenţie obstacole”, nici măcar un semn reflectorizant pe stâlp. Nimic. Aşa că, noaptea, stâlpul este aproape invizibil. Oamenii spun că nu au mai văzut aşa ceva, dar recunosc că în România totul este posibil. Un localnic ne lămureşte că drumul vechi trecea prin altă parte dar, la o inundaţie, podul a fost luat şi drumul mutat pe actualul amplasament. Numai că stâlpul a rămas la locul lui şi după mai bine de 10 ani, niemeni ne mai făcând demersuri ca stâlpul să fie mutat din mijlocul drumului.
Şoferii care nu cunosc satul se minunează şi ei şi spun că aşa ceva nu este prea normal, ba chiar se bucură că l-au putut ocoli şi se uită cu stupoare la el. Oamenii spun că nu se mai miră şi că s-au obişnuit cu ideea că la ei în sat, chiar prin mijlocul străzii, trece un stâlp de curent. Din fericire, se pare că şoferii aflaţi în stare de ebrietate n-au prea avut drum pe strada cu pricina, semn că stâlpul e încă la locul lui…
 
 

Comentarii

comentarii