Acasă Actualitate Cu viața mea apăr viața! Elevii din Timiș învață cum să lupte...

Cu viața mea apăr viața! Elevii din Timiș învață cum să lupte cu incendiile

DISTRIBUIȚI

La Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură ”Casa Verde”  Timișoara, vor avea loc, în perioada 8 -11 mai, etapele județene ale unor concursuri naționale cu tematică de prevenire a incendiilor – “Prietenii Pompierilor” şi de protecţie civilă – “Cu viața mea apăr viața”, organizate în parteneriat de către I.S.U. Timiș  și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Cele două concursuri sunt cuprinse în Calendarul Activităților Educative Naționale  al Ministerului Educației și în ,,Planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pe anul 2023 al judeţului Timiş” cu nr. 4.302.741 din 01.02.2023, aprobat de către Instituţia Prefectului judeţului Timiş.

Concursul pentru elevi cu tematică de prevenire a incendiilor “PRIETENII POMPIERILOR” se va desfășura în data de 8 mai 2023, începând cu ora 9.00.

La acest concurs, echipajele de elevi vor fi: de băieţi (mixte) şi de fete. Fiecare echipaj va fi format din 10 elevi (1 comandant şi 8 concurenţi + 1 rezervă). Echipajul este însoţit de conducătorul echipajului – cadrul didactic îndrumător al cercului de elevi. Vârsta minimă de participare este de 11 ani şi maximă de 15 ani, împliniţi în anul calendaristic  în care se  desfăşoară concursul. Probele de concurs sunt:  proba teoretică, pista cu obstacole și ştafeta de 400 m cu obstacole.

  1. Concursul pentru elevi cu tematică de protecţie civilă “CU VIAȚA MEA APĂR VIAȚA” se va desfășura în data de 11 mai 2023, începând cu ora 9.00.

La acest concurs echipajele vor fi de băieţi/mixte sau de fete, elevii având vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani, pentru clasele V – VIII, respective între 15 şi 18 ani, pentru clasele IX – XI, împliniţi în anul calendaristic al desfăşurării concursului. Un echipaj are în compunere 4 elevi (3concurenţişi 1 rezervă ) şi conducătorul echipajului (cadrul didactic coordonator). Le dorim success tuturor participanților! – este mesajul prof. Cosmin Nicolae Hogea, inspector șef adjunct al Inspectoratului Școlar Timiș.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii