Acasă alegeri locale 2012 Cui îi este frică de Dan Diaconu?

Cui îi este frică de Dan Diaconu?

DISTRIBUIȚI

6 din cei 15 candidaţi la fotoliul de primar al Timişoarei au acceptat să se întâlnească cu tinerii şi să răspundă întrebărilor acestora. S-a întâmplat marţi, la o dezbatere organizată la Casa Adam Müller-Guttenbrunn din Timişoara.

 Problemele tinerilor i-au interesat în aparenţă doar pe Ilie  Bertea (PP-DD), Claudiu Butuza (AUPT), Coriolan Gârboni (independent), Gheorghe Nodiţi (PD-L), Adrian Orza (UPT) şi Gheorghe Trif (PRM). Principalul favorit la Primăria Timişoara, senatorul liberal Nicoale Robu, candiatul USL l-a delegat pe şeful de campanie al PNL Timiş, Dan Diaconu să participe la dezbaterea organizată de Consiliul Local al Tinerilor din Timişoara. De aici a început toată nebunia. Independentul Gârboni nu a fost de acord ca Robu să fie reprezentat la dezbatere şi nu a vrut iniţial să stea la aceeaşi masă cu Diaconu. 

 
Gârboni nervos, Bertea discurs de miliţian
 
“Nu sunt de acord ca la această masă să stea şi oameni ce nu candiează la funcţia de primar. Aţi schimbat regula în timpul jocului, iar democraţia nu permite aşa ceva. La fel de bine eu l-aş putea chema pe Florin Piersic să mă reprezinte, dar nu e normal”, a spus Gârboni vizibil iritat că Robu şi-a trimis un delegat la dezbatere. Gârboni a cerut ca cei prezenţi să voteze pentru scoaterea lui Diaconu de la masă, dar nimeni în afara lui nu a părut să aibă ceva împotrivă. Asta până nu a luat cuvânt fostul şef al Poliţiei Timişoara, Ilie Bertea, candidatul PP-DD. Un discurs de miliţian 100%. “Am venit singur la dezbatere, cu pieptul gol, nu am susţinători. Nu sunt un candidat frumos, dar sunt un candidat sănătos, nu unul cosmetizat cu poza de la dizertaţie”, a început înţepăturile într-un stil bădărănesc Bertea. Pus pe harţă Gârboni nu s-a mai putut concentra ca la ultimele două dezbateri. Mereu iritat, Gârboni s-a prezentat destul de subţire. La fel a făcut-o şi Ilie Bertea, dar la el asta a devenit o obişnuinţă. Butuza candidatul Alianţei Uniţi pentru Timişoara deşi a citit mereu de pe foi a avut o prezenţă relativ ştearsă. Orza s-a bătut din nou în piept cu realizările lui Ciuhandu, în timp ce Nodiţi aproape că nu a promis nimic. Chiar dacă pare greu de crezut Dan Diaconu, delegatul lui Robu la dezbatere a avut una dintre cele mai bune prestaţii, având un discurs coerent şi răspunzând punctual la întrebările puse de tinerii din sală. Foarte bine s-a prezentat din nou economistul Grigore Trif, candidatul PRM, la Primăria Timişoara. 

Comentarii

comentarii