safari 750x100

 • Scris de Gheorghe Miron

Măcelarul îi citea pe ruși, la... Timişoara

bufniteSâmbătă, 24 iunie 2017, de la ora 17.30, la Librăria La Două Bufnițe  Timişoara, va avea loc o seară de lectură publică: actorii Oana Kun și Ioan Peter vor citi din Măcelarul îi citea pe ruși, de Daniela Rațiu, în prezența autoarei.

Citește mai departe

 • Scris de Gheorghe Miron

Cea mai mare pictură murală pe o instituţie publică a fost inaugurată, la Şcoala Gimnazială Sânmihaiu Român

la sanmihaiCea mai mare pictură murală pe o instituţie publică din România a fost inaugurată, joi 22 iunie, la Şcoala Gimnazială Sânmihaiu Român din judeţul Timiş, unde peste 1.000 de metri pătraţi de ziduri au fost pictaţi, într-o lună şi jumătate, de un grup de 60 de elevi de la Colegiul Tehnic „Ioan Mincu” din Timişoara şi de la Şcoala Sânmihaiu Român, coordonaţi de profesorii Cristian Pavelelescu şi Monica Sabău.

Citește mai departe

 • Scris de Gheorghe Miron

Cafe 21 - TM2021: „Cultura nu trebuie să mai fie un lux, ci o necesitate, să fie gratis și să coboare în stradă!”

marti Cafe 21 TM2021Asociația Timișoara - Capitală Culturală Europeană 2021 a continuat seria întâlnirilor  Café 21, ediția a II a, marți 20 iunie, seara, în Piața Unirii, unde au participat, pe lângă publicul larg, și specialiști în domeniu din orașul de pe Bega, dar și din Ungaria, iar tema dezbaterii a fost Orașul: Spațiul public și interesele private.

Citește mai departe

 • Scris de Gheorghe Miron

Cafe 21 (II) Orașul TM2021

timisoara capitalaMarți 20 iunie, Asociația Timișoara - Capitală Culturală Europeană continuă seria întâlnirilor Café 21 cu un nou eveniment, care va avea loc, între orele 19:00 – 22:00, la cafeneaua D`Arc, str. P-ța Unirii, nr. 5, iar tema discuției este: Orașul: Spațiul public și interesele private.

Citește mai departe

 • Scris de Ziua de Vest

Patricia Kaas la București și Timișoara

Patricia Kaas 2017 1Patricia Kaas revine în România la patru ani distanță de la ultima sa întâlnire cu fanii români, cu două concerte: pe 24 iunie, la București, Sala Palatului și pe 26 iunie, la Timișoara, Parcul Rozelor.

Citește mai departe

 • Scris de Gheorghe Miron

Lovitură de teatru, la Timișoara!

malaeleJoi 15 iunie, de la ora 22:00, se anunţă „lovituri de teatru” alături de Horaţiu Mălăele, la Jardin Timișoara, fiind convins că râsul va mântui lumea, artistul îşi provoacă spectatorii cu umor şi sinceritate într-un recital de neegalat.

Citește mai departe

 • Scris de Gheorghe Miron

Lada cu zestre - sărbătoarea folclorului bănățean la Timișoara

filarmonica banatului daCentrul de Cultură și Artă și Consiliul Județean, în parteneriat cu primăriile şi consiliile locale din judeţul Timiş, organizează duminică, 18 iunie, la ora 17:00, la sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, spectacolul de gală al Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre”, ediția a XI-a, 2017.

Citește mai departe

 • Scris de Gheorghe Miron

Corsarul, la Filarmonica Banatul Timișoara. Avancronică!

filarmonicaMaestrul Nicolae Moldoveanu, dirijorul concertului vocal-simfonic de vineri 16 iunie, de la ora 19.00, ne propune spre audiţie Uvertura „Corsarul” de Hector Berlioz, „Dansuri româneşti” pentru pian şi orchestră de Dinu Lipatti şi Simfonia-Cantată „Lobgesang” op.52 pentru solişti, cor şi orchestră de Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Citește mai departe

 • Scris de Gheorghe Miron

TM2021. StartUp. Programul pe 2017

tm2021Asociația Timișoara - Capitală Culturală Europeană va prezenta în data de 19 iunie, la ora 18:00, la Sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, Programul cultural al etapei de StartUp (2017 - 2018), care face parte din strategia de implementare a proiectului TM2021.

Citește mai departe

 • Scris de Gheorghe Miron

Principele Radu al României își lansează cartea-album “Povestea Castelului Peleş”, la Două Bufnițe Timișoara

carte principeCurtea Veche Publishing organizează, la Librăria La Două Bufnițe, din Piața Unirii, nr. 11, Timișoara, luni, 12 iunie, începând cu ora 17.00, evenimentul de lansare a cărții-album “Povestea Castelului Peleş”, scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României. Prezentarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe.

Citește mai departe

 • Scris de Gheorghe Miron

Timișoara, Capitală Europeană a Culturii în 2021 – un efort fabulos al întregii comunități

tm2021 vinerinVineri, 9 iunie, în Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara, Biroul de Informare al Parlamentului European în România, împreună cu partenerii săi – Primăria Timișoara, Institutul Intercultural, Teatrul Național și Asociația „Timișoara Capitală Culturală Europeană”, a organizat dezbaterea „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii în 2021: Oportunitate de dezvoltare locală și regională”.

Citește mai departe

 • Scris de Gheorghe Miron

Cartea lunii iunie la Bufnițe Timișoara!

la doua bufniteMiercuri, 7 iunie, de la ora 18:30, la Librăria „La Două Bufniţe” (Piaţa Unirii, nr. 11, Timişoara), va fi lansată “Cartea lunii iunie la Bufnițe”, celui mai nou volum semnat de Bogdan-Alexandru Stănescu, Copilăria lui Kaspar Hauser apărut în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Citește mai departe

 • Scris de Gheorghe Miron

IA, simbol al comunităților românești din Europa, ajunge în Parlamentul European. Participă și Maria Grapini, europarlamentar

ia“IA, simbol al comunităților românești din Europa” este o amplă manifestare culturală care va avea loc în Parlamentul European, în 7 iunie, la care participă Maria Grapini, europarlamentar și șefa PPUsl Timiș, evenimentul fiind organizat de colega sa din România, Viorica Dăncilă.

Citește mai departe

 • Scris de Gheorghe Miron

Radio Timișoara, prin Badea Cârțan, Ai carte, ai parte, a reușit să ofere 206.000 de cărți în România și în străinătate

radu ciprian pop mRadio Timișoara, prin proiectul Badea Cârțan, Ai carte, ai parte, a reușit să ofere 206.000 de cărți bibliotecilor localităților din mediul rural atât din România, cât și din Serbia, Bulgaria Ungaria, Austria, Italia, Grecia, Ucraina și Republica Moldova, unde locuiesc comunități de români.

Citește mai departe

 • Scris de C. B.

Nicu Covaci, eroul Timișoarei, la lansarea ”Marea carte cu eroi” a istoricului Vasile Lupaşc - FOTO

IMAG0969Darul cel mai de preţ care îi poate fi oferit unui copil este siguranţa, din care recurg toate stările de bine: fericirea, iubirea, sinceritatea, eficienţa. Un astfel de cadou au primit cei mici, de Ziua Copilului, în cadrul unui amplu eveniment organizat joi la Iulius Mall Timişoara de Rotary Club Timişoara, alături de Ziua de Vest, Inspectoratul Şcolar Timiş, Iulius Mall, Sar Security, având ca partener de elită FLEX ROMÂNIA.

Citește mai departe