Acasă Cultura Cum a fost marcată Ziua Culturii Naționale 2020, în Caraș Severin?

Cum a fost marcată Ziua Culturii Naționale 2020, în Caraș Severin?

878
DISTRIBUIȚI

Sala de Festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeșului a găzduit, miercuri 15 ianuarie, o amplă manifestare cultural-artistică pentru a marca Ziua Națională a Culturii 2020 și a-l omagia pe poetul Mihai Eminescu.

„Ne-am bucurat foarte mult că și episcopia noastră a punctat frumos și articulat această zi atât de importantă pentru cultura și identitatea țării noastre, dar și a tuturor românilor de pretutindeni”, a spus PDS Lucian, episcopul Caransebeșului, prezent la eveniment.

Elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, fiind coordonați de părintele profesor Pătruț Bănăduc au recitat mai multe poezii eminesciene, iar sub bagheta părintelui profesor Petru Paica au interpretat câteva cântece pe versurile „Luceafărului poeziei românești”.

„Le mulțumim celor care s-au implicat în această manifestare și credem că toate evenimentele organizate de Eparhia Caransebeșului  se vor plia pe aceste zile atât de importante din istoria patriei și a bisericii noastre, dar și din istoria culturii și literaturii române. Dumnezeu să ne ajute să fim continuatori a tot ceea ce înaintașii noștri au plămădit cu osteneală, dar și cu multă dragoste și jertfă”, a mai spus PS Lucian.

O incursiune în opera eminesciană a făcut și părintele profesor Pătruț Bănăduc de la Seminarul Teologic din Caransebeș. El a intercalat în programul elevilor seminariști elogii despre Mihai Eminescu, cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Comentarii

comentarii