Acasă Actualitate Cum construiește Robu, la Timișoara, patru poduri, în timp ce reabilitează două....

Cum construiește Robu, la Timișoara, patru poduri, în timp ce reabilitează două. Pe care trebuia deja să le termine

1657
DISTRIBUIȚI

Lucrările de reabilitare a podurilor Dragalina și Eroilor trebuiau deja să fie terminate. Prin urmare, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat, vineri, că se lucrează intens. Cel puțin la unul dintre poduri, cel din aval, sau cel din amonte, că nu mai știa nici el la care. Ceea ce a spus primarul, ca să fie clar, este că din două poduri reabilitate se vor face patru: două vechi și două noi. Prin urmare se lucrează acum la patru poduri. Care trebuiau să fie deja gata, unul în ianuarie, iar celălalt în februarie.

”Ce se face, de fapt, la podurile Dragalina și Eroilor? Podurile actuale se reabilitează. Pe lângă fiecare dintre podurile actuale, se construiesc câte două noi poduri, unul în amonte, altul în aval, lipite de cele existente, astfel încât, în final, să rezulte poduri mult mai largi decât cele actuale, mai precis mai mult decât dublu de largi.

Stadiul actual al lucrărilor este avansat, sunt în curs de construire cele patru noi poduri. Pilonii au fost realizați la toate cele patru -câte 12, șase pe un mal, șase pe celălalt, la fiecare din podurile conexe podului Dragalina, deci în total 24, respectiv câte 2, unul pe un mal, unul pe celălalt, la fiecare din podurile conexe podului Eroilor, deci în total 4. În plus, la unul din podurile conexe podului Dragalina, s-au realizat și tălpile picioarelor podului”, spune Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii