Acasă Economic Cum faci ca banii să rămână în buzunarul tău pentru cât mult...

Cum faci ca banii să rămână în buzunarul tău pentru cât mult timp?

432
DISTRIBUIȚI

Una dintre întrebările pe care ni le adresăm zilnic este legată de modalitatea care să ne permită să rămânem cu cât mai mulți bani în buzunar. Probabil că una dintre soluțiile este să încerci să cheltui mai puțin, dar, câți dintre noi se pot lăuda că au reușit acest lucru, chiar dacă și-au propus? Spre comparație, o persoană care se bazează pe un venit constant are tendința de a cheltui atât (sau aproape) de mult cât câștigă.

Ideea de bază în acest sens este dată de stabilitatea oferită de încasarea unui salariu lunar; cu toate acestea, atunci când analizezi situația în detaliu, vei observa că nimănui nu îi este garantată sursa de venituri. De aceea, gândește-te întotdeauna să-ți asiguri nu doar păstrarea sursei de venituri, ci și de identificarea altor modalități care să-ți permită să ai parte de cât mai mulți bani în buzunar pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată.

Unde-s doi puterea crește, iar banul mereu sporește!

Este simplu precum un împrumut rapid fără istoric de creditare (pikavippi ilman luottotietoja), pentru că atunci când dispui de o altă sursă de venituri, câștigul general va fi întotdeauna pe plus. Pentru că acesta este scopul principal al diversificării financiare – să-ți ofere o formă de completare a venitului actual și să-ți permită să faci economii. Desigur, poate că pare ușor de zis, dar greu de făcut, însă realitatea este că poți face bani în plus foarte ușor astăzi. Exemplele în acest sens sunt numeroase, printre acestea numărându-se posibilitatea de a lucra ca șofer pe o platformă de tip Uber sau Taxify. Ori de a presta o activitate pe cont propriu, în timpul liber, pe baza cunoștințelor tale sau de a-ți crea un blog, vlog sau un canal pe YouTube, unde să acumulezi cât mai mulți urmăritori (ceea ce îți va aduce bani din partea platformelor de găzduire).

Atât timp cât te vei baza pe forțele proprii, șansele ca banii să sporească sunt foarte ridicate, dar, chiar și așa o să te confrunți cu dilema legată de noul stil de viață pe care ți-l permiți de acum înainte. Una dintre regulile pe care trebuie să le respecți în această nouă situație este să îți impui o limitare a modului de cheltuire a banilor, astfel încât să păstrezi în buzunar măcar câștigul dintr-o sursă. Gândește-te la viitor, pentru că acesta este un element care are darul de a motiva pe oricine. Viitorul este o necunoscută, pe care o putem aproxima doar atunci când dispunem de o serie de resurse (iar cele financiare sunt foarte importante).

De aceea, banii vor rămâne pentru mai mult timp în buzunar doar atunci când vei reuși să câștigi îndeajuns de mult încât să poți face economii. Acestea se vor acumula și îți vor oferi un plus de siguranță pentru viitor. Optează pentru o modalitate de câștig și completare a veniturilor pe care să o poți stăpâni, astfel încât să-ți asiguri o marjă de succes financiar cât mai mare. Limitează-te la a cheltui numai o parte din banii câștigați din cele două surse, pentru a putea rămâne cu cât mai mulți bani în buzunar pentru cât mai mult timp!

Comentarii

comentarii