Acasă Economic Cum îți alegi un cuptor încorporabil potrivit pentru bucătăria ta?

Cum îți alegi un cuptor încorporabil potrivit pentru bucătăria ta?

2077
DISTRIBUIȚI

Tot mai multă lume preferă mobilierul la comandă sau modular și electrocasnicele încorporabile în bucătărie, pentru o eficientizare a spațiului, dar și pentru un look mai modern. Printre electrocasnicele care se pretează cel mai bine la încorporarea în mobilierul de bucătărie este cuptorul. Astfel, în locul unui aragaz, un cuptor și o plită încorporabile, cumpărate împreună sau separat, par a fi alegerile unei noi generații.

Cuptor încorporabil – electric sau pe gaz?

Un cuptor încorporabil este, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, unul electric. Acesta este preferat din ce în ce mai mult de către gospodine și pasionați ai bucătăriei, fiind mult mai bun față de cuptorul clasic, pe gaz. Motivele? În primul rând, un cuptor încorporabil electric căldura este distribuită uniform și ai posibilitatea să alegi mai multe programe: cu sursa de căldură de sus, de jos sau din ambele părți. Pe gaz, întotdeauna sursa de căldură este din jos.

De asemenea, temperatura este ușor de controlat, astfel că orice rețetă va fi simplu de făcut, fără a mai exista posibilitatea de a arde un preparat sau a îl coace prea puțin. Un alt avantaj este ventilația sau timer-ul ce îți permite să ”uiți” preparatele în cuptor fără a le „distruge”.

Ce trebuie să faci, însă, atunci când achiziționezi un cuptor încorporabil? Căror aspecte trebuie să le acorzi mai multă importanță?

1. Dimensiunile cuptorului

Cel mai important aspect este spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru un cuptor încorporabil. Adâncimea este aproximativ aceeași pentru toate cuptoarele, ceea ce diferă fiind lățimea și înălțimea. Avantajul cuptoarelor mai mari este acela că poți găti mai mult sau în tăvi mai mari.

De asemenea, avantajul unui cuptor încorporabil electric este că îl poți monta unde dorești, inclusiv sub plită sau pe un corp individual de mobilă, la nivelul corpului, pentru a avea acces mai ușor la acesta. Până la urmă, locul depinde de felul în care este configurată mobila în care îl vei încorpora.

2. Materialele de fabricație

Un alt lucru importat la cumpărarea unui cuptor încorporabil este materialul din care este fabricat acesta. Materialele de fabricație determină durata de viață a acestor electrocasnice.

Modelele din tablă emailată pot fi într-adevăr frumoase, dar nu sunt la fel de rezistente precum modelele din inox. Un cuptor electric încorporabil din tablă emailată este potrivit într-o bucătărie în care se dorește să se obțină un aspect vintage, în timp ce un cuptor încorporabil din inox este mai potrivit unei bucătării cu design modern. Până la urmă, însă, trebuie ca și cuptorul încorporabil să se potrivească în peisaj cu restul electrocasnicelor și materialul va fi determinat și de restul alegerilor făcute în bucătărie.

3. Funcțiile cuptorului încorporabil

Spre deosebire de un aragaz clasic, pe gaz sau mixt, avantajul unui cuptor încorporabil electric este acela că are foarte multe funcții. Poți seta la un cuptor încorporabil electric atât treptele de temperatură, cât și programele de coacere, poți găti cu aburi, poți găti la rotisor sau grill, ai funcție de programare întârziată, funcție de decongelare rapidă, sistem de ventilere, sistem de autocurățare, dar poți avea și programe speciale pentru a coace pizza, de exemplu. Astfel, cuptoarele încorporabile electrice sunt un adevărat ajutor într-o bucătărie.

Cuptor încorporabil – consum energetic

De asemenea, trebuie să acorzi importanță și clasei energetice din care face parte cuptorul încorporabil electric, temperaturile maxime și minime ale acestuia, accesoriile și numărul de rafturi cu care vine echipat. În funcție de acestea, îți poți alege un cuptor încorporabil care să răspundă nevoilor tale, dar, în același timp să se încadreze și într-un buget prestabilit.

Nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește prețul acestor cuptoare, acesta fiind destul de variabil. În funcție de brand și de funcții extra, se pot găsi cuptoare pe orice buget și adaptate pentru orice nevoi într-o bucătărie modernă.

Comentarii

comentarii