Acasă Administraţie Cum ne protejăm contoarele de apă de îngheț? Recomandările Aquatim

Cum ne protejăm contoarele de apă de îngheț? Recomandările Aquatim

DISTRIBUIȚI

Aquatim readuce în atenția clienților câteva recomandări simple, pentru protejarea instalațiilor de apă în sezonul rece și evitarea spargerii, spre exemplu, a țevilor sau contoarelor de apă înghețate.

Este bine ca instalațiile de apă din curte și din casă să fie verificate înainte de sezonul rece, iar capacele și interiorul căminelor de apometru să fie curățate. Robineții care picură trebuie reparați sau înlocuiți, iar sistemele de irigații trebuie golite înainte de venirea iernii.

Contoarele de branșament montate în cămine închise etanș sunt, de regulă, protejate suficient împotriva frigului. Expuse la riscul înghețării sunt, însă, contoarele din spații neîncălzite, cum ar fi subsolurile sau cele din cămine neacoperite.

Acestea trebuie învelite cu materiale termoizolante. Reamintim clienților că răspund de protejarea contoarelor de branșament în sezonul rece și vor suporta cheltuielile aferente înlocuirii aparatului, dacă acesta s-a deteriorat în urma înghețului -a explicat Loredana Leordean, purtător de cuvânt Aquatim.

 

Comentarii

comentarii