Acasă Actualitate Cum a rămas doctorul Mihai Gafencu fără faruri, sonerie și învelitoare la...

Cum a rămas doctorul Mihai Gafencu fără faruri, sonerie și învelitoare la șaua de la bicicletă, între spital și centrul Timișoarei?

DISTRIBUIȚI

Medicul Mihai Gafencu, cadru didactic la Universitatea de Medicină Timișoara și doctor pediatric la Spitalul de copii Louis Țurcanu, a rămas fără faruri la bicicletă și fără sonerie și învelitoare la șa – toate acestea i s-au întâmplat marți, între două popasuri: curtea spitalului – centrul Timișoarei.

Iată povestea tragic-comică spusă chiar de medic, pe Facebook:

“Azi mă blocai în minunatul popor al meu: povestea e legată de bicicleta, ce-i la noi la municipiu, obligatorie, ca să nu faci 12 ore în trafic, care azi (marți -nota zdv) a avut de suferit. În curtea spitalului pentru copiii bolnavi, unde eu lucrez, i-au fost furate toate dispozitivele generatoare de lumină, roşie ori albă (asta, împreună cu alte trei victime din rândul studenţilor din alte ţări… mare mândrie, iar pentru bobobrul nostru, funest de hotz). Apoi, la următorul stop al meu de azi, unii au completat, au furat ce a mai rămas: adică învelitoarea de şezut şi soneria de pe ghidon… Concluzia prietenului meu la care ajunsesem, cam orb de faruri: eşti un norocos…. pentru că mai ai încă bicicletă! Acum să va spun că îmi e ruşine de ce concetăţeni am ajuns să am? În copilărie, casă mea nu avea cheie la poartă, pentru că eram în cartier cunoscuţi că familia profesorilor (bunica de mate şi tată de…. limba dulce a noastră) adică oameni cu carte, ce nu meritau furaţi… credeam eu. Şi generoasă, bunica completa nevoile celor din vecinate. Acum politicienii dacă nu fură, fac infarct de ciuda, iar procesele nu mai sunt evenimente nici pentru patronii cei mai curaţi. Aşadar de ce să mă lamentez pentru ceva accesorii de bicicletă? Nu o fac public tare, dar declar că îmi e ruşine de oraşul în care am ajuns să îmi duc viaţă. De camerele poliţiei locale de cacao (analfabeţi de la primul cap ce conduce) şi de iluminatul public, dar şi de jegurile umane ce cumpără obiecte vizibil folosite pentru a economisi 3 lei pentru o bere… şi aia tot de căcat. La care se adaugă falimentul evident al tipului de sistem avertizare la ceva ce nu e catastofal… 100km/h sunt mulţi, dar vitezele mult mai mari nu produc pagubele în ţări mai pregătite. Iar codul galben anunţat în momentul începerii furtunii, dat şi declarat ca spălare de păcate de cei de la INM este o ruşine, cât timp Ungaria, anunţă asta la ora 11, iar prietenii ce aveau programe meteo mai perfurmante decât Google Weather, îmi spun că figura acolo tot de la acea ora! Nu mai spun de edilii oraşelor cu case făcute pe sponci şi fără aprobări ori de copacii putrezi din tot oraşul. Bravo pentru administraţia din ţară mea, iar suntem remarcaţi de lume cu performanţe deosebite!”, a scris medicul Mihai Gafencu, pe facebook.

Iată și finalul pățaniei!

“Finalul, cu toate cele furate la spital, recuperate de un vigilent medic de salon azi de dimineaţă, apoi returnate mie şi studenţilor, am rămas cu pagubă din centrul urbei, unde sper că se fură prin rotaţie, ultima furăciune de pe velociped fiind pe lângă Medicină, acum un an. VOIOASĂ POLIŢIE LOCALĂ, rămâne să folosească camerele de supraveghere şi altfel decât punitiv, având că ţintă doar contribuabilii civilizaţi utilizatori de biciclete”, a concluzionat dr. Gafencu.

Comentarii

comentarii