Acasă Eveniment Cum să fugi din România cu 1.500 de euro? — ...

Cum să fugi din România cu 1.500 de euro? — VIDEO

DISTRIBUIȚI

Percheziţii domiciliare în Timiş şi Caraş-Severin pentru anihilarea unei reţele de traficanţi de persoane
Patru dintre membrii unei reţele bănuite că s-ar ocupa de traficul de persoane au scăpat, pentru moment, de rigorile legii. Magistraţii Tribunalului Timiş au luat o altă decizie în cadrul a două persoane, ce aparţineau aceleaşi reţele şi acestea au fost reţinute de poliţişti şi mascaţi. Joi, poliţişti de fronteiră din Timiş şi Caraş-Severin, sprijiniţi de detaşamenetele de intrevenţie rapidă şi de mascaţi au efectuat simultan opt percheziţii domiciliare. Acţiunea s-a desfăşurat pe raza mai multor localităţi din cele două judeţe. Oamenii legii căutau membrii unei periculoase reţele de traficanţi de persoane.

Sârbii şi românii cu probleme erau ţinta traficanţilor

Filajul poliţiştilor a început imediat după ce, la începutul lui iulie 2009, un cetăţean sârb a fost depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad. Bărbatul încerca să iasă ilegal din ţară prezentând o carte de identitate bulgărească falsă şi fiind însoţit de doi cetăţeni bulgari. În urma cercetărilor s-a stabilit că la mijloc este o întreagă reţea de traficanţi de persoane. „Gruparea era specializată în racolarea de, în mod deosebit a cetăţenilor sârbi, cu scopul de a ajunge ilegal în Italia, folosindu-se de acte de identitate bulgăreşti false. Cetăţenii sârbi erau racolaţi prin intermediul unui conaţional, li se facilita obţinerea de viză pentru intrarea în România, fiind cazaţi de membrii grupării, cetăţeni români, în Reşiţa”, spune subinspector Romana Gaica, purtătorul de cuvânt al Inspectroratului Poliţiei de Frontieră Timiş.

1.500 de euro pentru a ajunge ilegal în Italia

După obţinerea cărţii de identitate bulgăreşti false, cetăţenii bulgari aveau rolul de a-i transporta, facilitându-le ieşirea din România până în Italia. Sârbii sau românii certaţi cu legea  plăteau pentru început 1.000 euro, restul de 500 euro urmând să îl plătească în momentul ajungerii la destinaţie. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au descoperit patru arme cu aer comprimat în locuinţele suspecţilor. Pe lângă acestea, au fost ridicate pentru cercetare şi mai multe documente, înscrisuri şi unităţi de PC. Cele şase persoane reţinute vor fi cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „iniţiere, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi”.     Patru dintre suspecţi nu au fost consideraţi atât de periculoşi încât judecata lor să se facă în stare de arest. Cercetările continuă, oamenii legii bănuind că membrii grupării de traficanţi au reuşit să câştige zeci de mii de euro din traficul de persoane.

Comentarii

comentarii