Acasă Economic Cum să alegi o plită pe gaz

Cum să alegi o plită pe gaz

1129
DISTRIBUIȚI

Așadar te-ai hotărât că vrei să îți achiziționezi o plită pe gaz. Poate aragazul vechi s-a stricat sau plita pe inducție primită cadou de casă nouă nu ți se potrivește.

În orice caz, achiziția unei plite pe gaz pentru bucătăria ta este o decizie destul de importantă. Nu numai că trebuie să te decizi cu privire la finisaj sau cum arată în bucătărie, dar, de asemenea, trebuie să compari diferite modele de plită pe gaz pentru a obține cel mai bun rezultat pentru investiția ta. 

Se spune ca viața unei case se află în bucătăria sa. Fie că ești un bucătar amator sau un experimentator avid, fie că locuiești singur sau faci parte dintr-o familie numeroasă și chiar dacă folosești bucătăria doar pentru încălzirea resturilor, este important să îți alegi plita pe gaz în funcție de nevoile tale.

Pentru a îți ușura sarcina, am definit un set de puncte pe care să te concentrezi atunci când alegi o plită pe gaz:

Dimensiunea

Achiziționarea unei plite pe gaz necorespunzătoare îți poate înghesui bucătăria, ceea ce poate face timpul petrecut acolo mai puțin plăcut. 

Înainte de a lua orice decizie, măsoară spațiul în care intenționezi să plasezi plita pe gaz. Modelele existente au, de obicei, o lățime de 60 de centimetri, dar sunt disponibile atât modele mai înguste, cât și mai largi. Majoritatea modelelor de plită pe gaz au 4 arzătoare. În funcție de dimensiunea modelului selectat, puteți opta pentru mai multe sau mai puține arzătoare.

Tipul

Tipul unei plite pe gaz depinde de aprinderea pe care o folosesc – modelul convențional pe gaz picioare sau aprinderea electrică modernă. Modelul tradițional oferă un debit constant de gaz pentru a menține arzătorul aprins și așadar determină un consum de energie mai mare. Pe de altă parte, aprinderea electrică folosește curent electric care este pornit la începutul unui ciclu de încălzire și nu trebuie să funcționeze continuu.

Prin urmare, aprinderea electrică economisește mai mult gaz, dar ar putea să depășească restricțiile bugetare. Ține cont că, în afară de costul inițial de cumpărare a unei plite pe gaz cu aprindere electrică, reparațiile și înlocuirile pieselor pot duce la costuri recurente.

Comparați capacitatea de gătit a sobelor cu gaz. Unitățile termice britanice pe oră, sau BTU / oră, sunt măsurarea standard pentru capacitatea de gătit a unei sobe. Producția de căldură pe oră pentru intervalele standard variază între 5.000 și 12.500 BTU. Selectați modele cu rating BTU mai ridicat pentru o gătit mai eficient.

Material și controale

În căutările tale, vei observa că majoritatea modelelor de plite pe gaz sunt fabricate din oțel inoxidabil. Acest lucru nu este întâmplător –  oțelul inoxidabil previne ruginirea în mediul aburit al bucătăriei tale. 

Chiar dacă corpul plitei se încălzește, metalul oferă durabilitate și nu este predispus la deteriorare. Totuși, poți găsi plite cu gaz din sticlă sau fibră pe piață, care oferă bucătăriei un aer modern, dar sunt de asemenea mai fragile și au nevoi de întreținere mai ridicate. 

Un alt punct de observație atunci când cumperi o plită pe gaz este să te asiguri că aceasta are mai multe controale de căldură pentru a găti alimente diferite la temperaturi diferite.

Încearcă să alegi o plită pe gaz cu controale ușor de citit. Gândește-te dacă ai cu adevărat nevoie de fiecare caracteristică electronică oferită sau dacă ai fi la fel de mulțumit de un model care utilizează cadrane simple pentru a regla căldura. Caută modele care să ofere funcții de blocare pentru a împiedica accesul copiilor.

Întreținere

Alegerea unui model de plită pe gaz cu arzătoare sigilate îți poate face viața mult mai ușoară. Curățarea este mult mai simplă atunci când mâncarea nu se poate vărsa în arzătoare, ci este limitată la blatul de gătit. Caută un model cu o margine ridicată în jurul perimetrului fiecărui arzător.

În final, atunci când alegi o plită pe gaz, primul lucru care îți vine în minte este costul. Plitele pe gaz sunt investiții pe termen lung. Prin urmare, fă o cercetare minuțioasă cu privire la cele mai durabile branduri care furnizează modele de plită pe gaz atât accesibile, cât și sigure.

Comentarii

comentarii