Acasă Actualitate Cum să-ți cureți mașina de spălat Beko pas cu pas și să-i...

Cum să-ți cureți mașina de spălat Beko pas cu pas și să-i prelungești durata de viață

DISTRIBUIȚI

Printre recomandările Beko de curățare a mașinilor de spălat rufe se numără curățarea rezervorului de detergent la fiecare patru sau cinci cicluri de spălare sau a filtrului la fiecare trei luni. Dar compania, specializată în aparate inteligente, subliniază că multe mașini de spălat au deja funcții precum Drum Clean de la Beko, un ciclu de spălare la 70º care ne ajută să îndepărtăm cu ușurință reziduurile.

De obicei, în agitația vieții de zi cu zi, nu avem timp să ne întreținem mașinile de spălat rufe în mod corespunzător, dar, pentru a prelungi durata de viață a acestui aparat electrocasnic atât de util nouă ar trebui să găsim un moment potrivit pentru a ne face timp să facem acest lucru. Beko, compania lider în domeniul electrocasnicelor cu soluții inteligente pentru casă, a realizat o selecție a celor mai bune recomandări pentru curățarea mașinii de spălat Beko pe zone, astfel încât să evitați defecțiunile și să îi prelungiți ciclul de viață.

Curățarea sertarului pentru detergent al mașinii de spălat

Experții Beko recomandă curățarea sertarului pentru detergent a masinii de spalat la fiecare 4 sau 5 cicluri de spălare pentru a preveni acumularea de detergent și praf.

  1. În primul rând, este important să purtați mănuși pentru a vă proteja mâinile de detergenții care pot fi abrazivi pentru piele și care vă pot irita.
  1. Scoateți cutia, spălați-o cu multă apă caldă și săpun. Puteți face acest lucru cu ajutorul unei perii pentru a termina de curățat zonele greu accesibile, cum ar fi accesoriul pentru balsamul de rufe.
  1. Uscați bine totul și puneți-l la loc, asigurându-vă că se potrivește bine în lăcașul său prestabilit.
  1. Este posibil să existe reziduuri de săpun pe panoul frontal al mașinii de spălat, așa că profitați de ocazie pentru a-l șterge cu o cârpă umedă, fără detergent.

Curățarea cauciucului hubloului mașinii de spălat

Cauciucul hubloului ușii este o zonă deosebit de sensibilă, deoarece apa se acumulează și, adesea, nu este uscată manual la terminarea spălării rufelor, ceea ce, pe termen lung, duce la apariția mucegaiului și a zonelor înnegrite. În acest caz, curățați aceste zone cu înălbitor și uscați-le bine. Cea mai bună recomandare pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple din nou este să uscați bine cauciucul după fiecare ciclu de spălare al mașinii de spălat rufe.

Curățarea filtrului mașinii de spălat

Filtrul previne ca obiectele solide, cum ar fi nasturii, monedele sau scamele, să blocheze mașina de spălat în timpul evacuării apei de spălat. Se recomandă să curățați filtrul la fiecare 3 luni și să faceți acest lucru cu mașina de spalat Beko scoasă din priză și nefolosită în aceeași zi cu curățarea acesteia. Puteți urma pașii de mai jos, pentru rezultatele cele mai bune:

  1. Puneți o găleată mică sub capacul filtrului, pe care îl găsiți în partea din față jos a mașinii de spălat (are o formă circulară).
  1. Deschideți capacul, scoateți furtunul de scurgere, așezați-l deasupra găleții și așteptați ca toată apa reziduală să se scurgă.
  1. După ce procesul s-a încheiat, când nu mai există apă, rotiți filtrul și scoateți-l afară.
  1. Curățați reziduurile de pe filtru și înlocuiți-l.

Profitați de funcțiile de autocurățare ale mașinii de spălat

Pe lângă aceste 3 acțiuni, trebuie să țineți cont de faptul că există părți ale mașinii de spălat pe care nu le vedem și care necesită, de asemenea, întreținere. Multe dintre mașinile de spălat actuale oferă deja funcții auxiliare de curățare, cum ar fi Drum Clean de la Beko, un ciclu intern de spălare la 70ºC care îndepărtează orice reziduu. Puteți obține rezultate mai bune dacă adăugați, de asemenea, un produs de curățare potrivit pentru mașina dumneavoastră de spălat. Cel mai bine este să o aplicați la fiecare 2 luni pentru a vă asigura că nu există reziduuri de săpun și scame în interior.

Comentarii

comentarii