Acasă Actualitate Cum să-ți îngrijești și să-ți întreții geaca de blugi, astfel încât să...

Cum să-ți îngrijești și să-ți întreții geaca de blugi, astfel încât să arate cât mai bine mai mult timp

244
DISTRIBUIȚI

Găsirea gecii de blugi perfecte este ca și cum ai câștiga la loterie, nu vei deveni milionar, dar cel puțin vei avea o bază care poate fi folosită tot anul, cu tot felul de look-uri și care te face să arăți mereu bine și te scoate în evidneță. Te scoate din necaz atunci când nu știi cu ce să te îmbraci.

Jacheta denim nu este o invenție nouă (prima atestare a existenței sale datează din 1880 și se leagă de numele lui Levi Strauss), a făcut parte din garderoba multor persoane, milioane de bărbați și femei de toate vârstele, de-a lungul timpului. Și azi este la fel de importantă, ba poate chiar și mai importantă, deci ar trebui să primească mai mult credit.

Toată lumea o folosește, indiferent cât de bogată, celebră sau importantă ar fi, toată lumea o iubește și toată lumea poate beneficia de păstrarea în stare bună a sa pentru mai mult timp. Nu are legătură doar cu a fi ecologic, ci vine din ceva ce am învățat deja cu pantalonii de blugi vintage.

Când vine vorba de denim, utilizarea îl face să devină mai bun, este ceea ce permite îmbrăcămintei să devină mai moale și mai confortabilă, să ia forma corpului celui care îl poartă și chiar îi conferă mult caracter și este întotdeauna mai bine ca asta să se întâmple în mod natural, deoarece uzura făcută cu o mașină și într-un mod agresiv arată întotdeauna oarecum „fake” și uzura nu va apărea neapărat în punctele corecte.

A ajunge la acel punct perfect nu este imposibil, trebuie doar să înveți să ai grijă de geaca ta de blugi (sau orice piesă vestimentară pe care vrei să o ai pentru mulți ani).

Cum faci asta?

Curățarea petelor

Traducerea acestui termen înseamnă pur și simplu că trebuie să spălați doar acele zone care sunt murdare (nu spălați întreaga geacă pentru o mică pată pe mânecă), ceea ce va împiedica uzura hainei la spălare.

O puteți face cu o cârpă umedă sau cu o periuță de dinți, puțină apă și săpun sau detergent, pentru pete mai persistente. Această tehnică este simplă și rapidă și, de asemenea, vă ajută să economisiți apă la spălare.

Se spală cu apă rece și nu se pune niciodată în uscător

Dacă petele nu ies cu acastă metodă de curățare sau sunt prea multe, atunci trebuie să spălați întreaga geacă. Este recomandat sa o faceți manual, deoarece este un mod mai delicat, dar se poate spala in masina de spalat rufe atata timp cat folosiți apa rece.

Denimul este realizat din fibre organice și asta înseamnă că apa fierbinte, sau căldura de la uscător, îl va face să se micșoreze, să „intre la apă” și chiar îl poate deteriora. Pentru uscare este recomandat sa il așezați pe o suprafata plana si intr-un loc răcoros, lăsând aerul sa facă treaba.

Folosiți detergent special pentru a proteja culoarea

Este foarte probabil ca blugii tăi și geaca ta preferată să fie vopsite, așa că este important să folosești un detergent adecvat, care va ajuta culoarea să rămână intactă și haina să arate ca nouă mai mult timp. Există detergenți speciali pentru culori deschise și culori închise, așa că trebuie să citiți eticheta fiecărei haine pentru a vedea de ce aveți nevoie.

Nu spălați geaca de blugi cu alte haine și spălați-o pe dos

O mare parte din denim eliberează un pic de culoare atunci când este spălat, ceea ce poate păta alte haine dacă le puneți în mașina de spălat împreună. De aceea ar trebui să vă spălați jacheta singură sau cu alte articole de îmbrăcăminte din denim de o culoare similară, altfel hainele vor ieși pe un alt ton.

De asemenea, ar trebui să rețineți că denimul poate fi deteriorat de lucruri precum fermoare sau nasturi, așa că ar trebui să vă gândiți bine ce haine pot fi spălate împreună.

Nu agățați niciodată blugii de un umeraș metalic

Ar trebui să scapi deja de toate umerașele metalice din casă, problema cu ele este că ajung să marcheze hainele și să deformeze umerii gecilor, în plus pot deteriora fibrele și se pot bloca cu buzunarele și mânecile, ceea ce le poate determina să se rupă.

Geci bărbați – idei

Un umeraș potrivit pentru geacă va avea o pernă pe umăr, o dimensiune mai groasă sau o formă rotunjită pentru a evita deteriorarea.

Reparați, nu înlocuiți

Magia denimului este că arată grozav cu uzura, așa că dacă se rupe puțin, trebuie doar să-l peticiți (sau să-l lăsați așa dacă nu vă deranjează) și să coaseți găurile mai mari. Pentru ca asta să funcționeze, este important să cumpărați o geacă de bună calitate și un denim mai gros și mai puternic.

Comentarii

comentarii