Acasă Actualitate Cum se acordă concediul și indemnizația de carantină? CJAS Timiș explică!

Cum se acordă concediul și indemnizația de carantină? CJAS Timiș explică!

409
DISTRIBUIȚI

Având în vedere Ordonanța de Urgență nr. 30/2020 care cuprinde măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș precizează că au fost modificate OUG 158/2005 și Legea 399/2005.

Acestea sunt acte normative care conțin reglementări privind modul de acordare a concediilor și indemnizațiior de asigurări sociale de sănătate.

Astfel, persoanele asigurate au dreptul la concediu și indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă fără îndeplinirea condiției de stagiu de asigurare. Mai exact, concediul și indemnizația de carantină se acordă și persoanelor asigurate care nu au  realizat stagiul de cotizare complet, de 6 luni.

Certificatele de concediu medical acordate care cuprind a 91-a zi și cele care depășesc 183 de zile se eliberează și se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Aceste reglementări sunt valabile pe perioada stării de urgență instituită prin Decretul 195/2020 și au că scop prevenirea îmbolnăvirilor.

 Pentru orice alte detalii puteți apela numerele de telefon și adresele de e-mail  afișate pe site-ul instituției:http://www.cnas.ro/cjastm/post/type/local/informații-privind-activitatea-și-măsurile-întreprinse-în-vederea-prevenirii-și-gestionării-infecție.html

De asemenea, textul integral al decretului 195/2020, precum și măsurile cuprinse în Ordonanță 30/2020, pot fi citite integral pe site-ul CJAS Timiș -spune Mariana Marcu, purtător de cuvânt CJAS Timiș.

Comentarii

comentarii