Acasă Actualitate Cum se folosesc testele de salivă în școli. Demonstrația video făcută de...

Cum se folosesc testele de salivă în școli. Demonstrația video făcută de Alexandru Rafila

237
DISTRIBUIȚI

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a publicat trei materiale video în care explică cum se utilizează testele de salivă pentru COVID-19 care vor fi introduse de joi în şcoli. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și un elev de zece ani participă la demonstrație.

Ministrul Cîmpeanu a anunţat că profesorii care se implică în asamblarea testelor pe bază de salivă pentru elevi – în condiţiile în care acestea au fost distribuite cu componentele separate – vor primi zile de concediu, precizând că acesta este un efort pe care îl apreciază şi care este realizat în interesul siguranţei sanitare în şcoli.

 

Ministrul Educației a declarat, luni, că asamblarea testelor de salivă a fost realizată deja în mai multe judeţe.

“Este într-adevăr o dificultate, cea a asamblării pe componente a acestor teste. Dar acest lucru s-a făcut deja în multe judeţe, avem raportările de la inspectorate. În al doilea rând, acest consum de timp din partea cadrelor didactice este compensat de importanţa existenţei acestor teste în şcoli. (…) Pentru acei colegi care s-au implicat deja şi care se vor implica am anunţat că Ministerul Educaţiei, apreciind acest efort făcut în zile libere, va compensa prin zile de concediu, în măsura posibilului. Este un efort pe care îl recunoaştem şi îl apreciem, este făcut în interesul siguranţei sanitare în şcoli”, a explicat ministrul Educaţiei.

Comentarii

comentarii