Acasă Actualitate Cum va arăta noul stadion al Timișoarei, investiție de 122 milioane de...

Cum va arăta noul stadion al Timișoarei, investiție de 122 milioane de euro

658
DISTRIBUIȚI

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că vinerea aceasta vor fi supuși aprobării indicatorii tehnico – economici ai noului stadionul al Timișoarei.

”Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene.

Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Atașat vedeți randarea acesteia.

Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național”, spune Alin Nica.

Stadionul va fi construit în locul actualei arene Dan Păltinișanu. Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit  în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului.

Comentarii

comentarii