Acasă Actualitate Cum va fi vremea de Paște, în Banat. ANM a anunțat prognoza...

Cum va fi vremea de Paște, în Banat. ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

DISTRIBUIȚI

primavara 60478100Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 10 – 23 aprilie. Potrivit specialiștilor, vremea va avea tendință de încălzire, în perioada Paștelui, însă nu vor lipsi nici ploile.

“În următoarele două săptămâni, valorile termice vor avea variații pe tot parcursul intervalului. Sărbătorile Pascale vor fi cu ploi în mare parte din țară, vor fi averse cu tunete, fulgere, posibil însoțițe și de căderi de grindină. Duminică, temperaturile maxime pot atinge în sud, sud-vest și vest valori de 17…19 grade, mai rece în depresiuni, Moldova și la munte. În sud-vest, munte cantitățile de precipitații pot fi mai însemnate”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

În Banat, în următoarele două săptămâni, temperatura aerului va avea în general tendința de creștere ușoară. Mediile regionale ale temperaturilor maxime vor oscila între 15 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie și cele mai scăzute în 14 aprilie, dar și în creștere de la 16 la 20 de grade după data de 15 aprilie. Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 3 și 8 grade, cu variațiile semnificative la mijlocul primei săptămâni. După data de 15 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila ușor în jurul a 6 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 14, 15, 17 și 18 aprilie, când vor fi posibile și manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai importante.

Comentarii

comentarii