Acasă Actualitate Cum va fi vremea în Banat de Crăciun și de Anul Nou

Cum va fi vremea în Banat de Crăciun și de Anul Nou

DISTRIBUIȚI

Vremea va fi caldă, cu temperaturi pozitive în toată perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, cu precipitații puține, restrânse în zona montană, anunță ANM.

Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni (19 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023) va fi, în general, peste cel climatologic normal în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitaţiile vor fi puţine, sporadice şi pe arii restrânse, inclusiv în perioada Crăciunului, cu preponderenţă în zona montană, reiese din estimările de specialitate, publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, valorile termice se vor situa în jurul celor normale în primele două zile din interval, apoi vor creşte treptat până la finalul primei săptămâni, când vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal. Astfel, mediile maximelor se vor situa între două şi 12 grade, însă ulterior vor scădea din nou până în jurul a 6 grade.

Minimele vor urma acelaşi proces, vor creşte de la -4 grade până la patru grade, mediat regional, şi vor coborî în a doua săptămână la 0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă până în data de 24 decembrie, apoi acestea îşi vor face apariţia pe areale mici aproape în toate zilele ce preced acestei date.

Comentarii

comentarii