Acasă Actualitate Cum va începe școala, luni? Răspunsul ISJ Timiș!

Cum va începe școala, luni? Răspunsul ISJ Timiș!

317
DISTRIBUIȚI

Rata de numai 61,07% a profesorilor vaccinați din sistemul de învățământ din județ nemulțumește conducerea Inspectoratului Școlar  Timiș, cu atât mai mult cu cât este vorba de o categorie socială educată (profesorii).

”Numărul colegilor profesori care s-au vaccinat la nivelul județului este mic. O spun acum și o am mai spus-o și altă dată. Aceasta este situația și încercăm să găsim soluții, să conștientizăm problema, prin ceea ce realizăm noi și o facem cu experți în zona epidemiologiei, sănătății, chiar cu poliția și cu profesorii și cu directorii unităților de învățământ. Încercăm să majorăm acest proces și să îi convingem pe profesori că vaccinul ne poate scoate din pandemie și să putem avea o viață și o activitate normale. Vorbim de o categorie socială educată cu studii superioare și care este preocupată de educație a cărei valori sunt importante pentru elevi, dar și pentru comunitate în general. Avem colegi care sunt și vectori de opinie în comunitățile lor”, a spus prof. Marin Popescu, inspectorul șef al ISJ Timiș.

Miercuri, erau 58 de unități administrative cu rata de infectare de 6 la mie, 27 unități administrative cu rata între 3 -6 și 15 cu rata între 0 – 3 la mie.

În Timiș, erau 42 de unități școlare, unde s-ar putea începe școala față în față, dar Timișoara nu intră în această perspectivă, fiindcă rata de infectare în oraș este foarte mare.

”Așteptăm și modificarea structurii anului școlar și vom vedea ce decizii vom lua și să stabilim mecanismul pe care îl vom urma, începând cu data de luni 8 noiembrie, cum vom începe cursurile. Vineri vom decide ce vom face”, a mai spus prof. Marin Popescu. În Timș sunt 229 de școli unități școlare de stat sau private – școli, licee, grădiniție sau postliceale private.

Comentarii

comentarii