Acasă Actualitate Cum vrea Trifan Nicolae, candidat PNL la Primăria Sânmihaiu Român, să vină...

Cum vrea Trifan Nicolae, candidat PNL la Primăria Sânmihaiu Român, să vină în sprijinul fermierilor, când va ajunge primar

DISTRIBUIȚI

Trifan Nicolae, candidat PNL la Primăria Sânmihaiu Român, are 54 de ani și practică agricultura intensivă pe cultura mare de la vârsta de 26 de ani.

El a mărturisit că, de la început, a făcut tot ce i-a stat în putere ca să devină un fermier profesionist foarte bine pregătit în domeniu.

“Eu am învățat totul prin propria experiență, prin practică. Am pornit de la firul ierbii și nu am rămas nimănui dator în 28 de ani de activitate în agricultură”, a declarat Trifan.

În 1996, când și-a început activitatea în domeniu, a fost o perioadă foarte grea până au apărut subvențiile, care au devenit un ajutor extraordinar pentru fermieri. 

“Au fost ani foarte dificili, dar tot timpul am căutat să înțeleg cum funcționează agricultura. În acea vreme, am fost primul fermier din Timiș care și-a luat tractor mare, superperformant care putea să înlocuiască mai multe tractoare clasice”, a spus Trifan.

Așadar, fiindcă a reușit în domeniul agriculturii, Trifan a decis să se implice și în politică, să pună umărul la dezvoltarea comunei și să vină și în ajutorul colegilor fermieri și a tuturor concetățenilor. Poziția cea mai bună pentru acest obiectiv nu putea fi decât funcția de primar.

El activează de mai mulți ani în Consiliul Local Sânmihaiu Român, iar în 2020, a mai candidat pentru cea mai înaltă poziție în localitate, dar nu a câștigat. “A fost dusă o campanie foarte murdară împotriva mea”.

În 2024, candidează din nou și el este convins că cetățenii îl vor vota, fiindcă el este cea mai bună alegere și că va aduce unitate și armonie în comună.

După ce va fi ales primar, Trifan are un proiect foarte important pe care îl va pune în aplicare. E vorba de cartarea solului pentru a veni în ajutorul fermierilor.

E nevoie de unele analize să se știe exact ce conține pământul, ce calitate are, pentru ca fermierii să nu mai fie nevoiți să își cheltuiască banii ca să facă aceste examinări, pe care ar trebui să le execute administrația locală, primăria.

Un alt obiectiv al lui Trifan devenit primar va fi să ajute la comasarea unor terenuri, fiindcă UAT-urile nu permit acest lucru cu acte. De aceea fermierii fac schimburi între ei pentru a obține aceste comasări pentru a lucra parcele mai mari. Sunt două proiecte pe care primăria condusă de Trifan trebuie să le implementeze și atunci toți vor avea de câștigat.

“Un fermier care va ajunge primar îi va putea ajuta pe toți producătorii agricoli din localitate”, este de părere Nicolae Trifan.

În Sânmihaiu Român, mai sunt zeci de producători pe cultura mare. În echipa lui Trifan, mai există un fermier crescător de vaci Angus, iar în comună mai sunt apicultori și crescători de ovine.

“Pentru toți aceștia, dacă voi ajunge primar, voi fi un sprijin de nădejdea în toate activitățile lor atunci când mi se va cere ajutorul”.

Trifan a amintit și de o urgență agriculturii din Timiș: dezvoltarea sistemului de irigații care nu mai suportă amânare, dat fiind că au trecut 34 de ani și în județ nu există irigații, decât într-un procent extrem de mic, la fermele mari.

“Ne-ar ajuta și infrastructura. Avem râurile Bega și Timiș care pot fi o sursă extraordinară de apă care să alimenteze sistemul de irigații. Sunt foarte multe de făcut în acest domeniu și eu voi putea ajuta comunitatea când voi ajunge primar”, a mărturisit Nicolae Trifan.

Comandat de PNL Filiala Timiș

CMF 21240015

Comentarii

comentarii