Acasă Actualitate Cumetrii la Poliţia de Frontieră Timiş

Cumetrii la Poliţia de Frontieră Timiş

DISTRIBUIȚI

Soţia, fiica şi ginerele lui Laurenţiu Ungur lucrează la Poliţia de Frontieră Timiş…
Unul dintre barosanii Poliţiei de Frontieră Timiş, Laurenţiu Ungur, poate ieşi liniştit la pensie. Asta pentru a nu mai putea fi anchetat în cazul furtului de ţigări din depozitul Poliţiei de Frontieră Timiş. Ungur a reuşit, cum-necum, să-şi angajeze toată familia, din poziţia de şef pe care o are şi în momentul de faţă. Adjunctul pentru Logistică al inspectorului şef a intrat brusc în concediu medical, apoi în concediu de odihnă.

Fac pariuri pe pensionare…

Totul s-a petrecut după ce, în martie, din depozitul de obiecte confiscate al Poliţiei de Frontieră Timiş au dispărut mai multe baxuri cu ţigări, ceasuri de mână şi produse cosmetice, în valoare de 40.000 de euro. De mai bine de o săptămână, angajaţii Poliţiei de Frontieră fac pronosticuri în ceea ce priveşte pensionarea adjunctului Laurenţiu Ungur. Agenţii de poliţie spun că, cel mai probabil, acesta va ieşi la pensie după ce va fi externat din spital. În acest fel, Ungur nici nu va mai răspunde la întrebările corpului de control, care urma să îl audieze cu privire la spargerea depozitului de mărfuri confiscate.

Toată familia lui Laurenţiu Ungur este plătită din bani publici

Incredibil, dar adevărat,  Laurenţiu Ungur, adjunctul Poliţiei de Frontieră Timiş, a reuşit să îşi angajeze toată familia în instituţia pe care o conduce. Soţia acestuia lucrează la contabilitate şi încasează anual un salariu de 40.044 de lei, fiica acestuia, împreună cu ginerele, lucrează ca agenţi şi au un salariu anual de 11.345 de lei. Cel mai mare salariu obţinut de familia Ungur este chiar cel al lui Laurenţiu Ungur, care în declaraţia de avere din anul 2009 declara un venit anual de 73.925 de lei.

Casă babană în Timişoara

Laurenţiu Ungur, împreună cu soţia lui au reuşit, în anul 2005, să cumpere cu banii jos un teren în Timişoara, care a costat aproape 45.000  de euro. În 2009, cu ajutorul unui credit în valoare de aproape 140.000 de euro, contractat de la o bancă, familia adjunctului Poliţiei de Frontieră a reuşit să construiască o casă care are 460 de metri pătraţi, cât şapte apartamente cu trei camere din zona Soarelui. Familia acestuia mai are şi patru autoturisme, pe care le-a achiziţionat de-a lungul vremii. Creditul în valoare de 140.000 de euro contactat de familia Ungur va fi restituit în 11 ani. Rata lunară fără dobânda şi comisioanele percepute de bancă se ridică la mai bine de 1.000 de euro. Cel mai probabil, membrii familiei Ungur vor sta în micul lor palat pe întuneric, fără căldură şi vor mânca salam cu soia, iar cu cele patru maşini se vor plimba doar duminica, dacă vor să-şi plătească ratele din salariu.

Cum îşi vor achita dările către stat?

O familie obişnuită din Timişoara, care locuieşte la bloc şi are un apartament de trei camere, plăteşte în medie cam 80 de lei doar pe energia electrică. Asta înseamnă că familia şefului de la frontieră va plăti doar către Enel peste 500 de lei, la care se mai adaugă bani pentru plata gazului, pentru cablu tv, telefonia fixă şi mobilă, unde mai pui că această familie mai trebuie să  mănânce şi să se îmbrace. Aşa că, la un simplu calcul, doar din banii de salariu, familia poliţiştilor de frontieră nu are cum să îşi achite dările către bancă şi să mai reuşească să ducă şi un trai decent.
 
Laurenţiu Ungur: "Eu nu fac cârdăşii cu hoţii"

Contactat telefonic, adjunctul Poliţiei de Frontieră Timiş, Laurenţiu Ungur, spune  că, în momentul de faţă, se află în concediu de odihnă, dar după ce acesta va expira se va pensiona. "Voi ieşi la pensie, pentru că eu nu fac cârdăşii cu hoţii, mă dezgustă tot ce se petrece, în momentul de faţă, la poliţia de frontieră. Nu ies la pensie pentru că mă simt vinovat de furtul ţigărilor din depozitul poliţiei, ies la pensie pentru că cei care anchetează acest caz vor neapărat să găsească un vinovat, iar acela nu sunt eu. Eu nu am vrut niciodată funcţia pe care o am, eu doar am acceptat deciziile celor de la Bucureşti, care au vrut să mă facă şef. În privinţa familiei mele, care este angajată la poliţia de frontieră, nu am ce să spun, asta pentru că pe soţie am cunoscut-o acolo, iar fiica şi ginerele meu au fost angajaţi ulterior, dar eu nu i-am ajutat. În legătură cu creditul de 140.000 de euro, pot să vă spun că a fost o ambiţie a mea să îmi fac o casă din muncă cinstită. Din salariul meu şi cel al soţiei reuşim să plătim cu greu ratele lunare la creditul pe care l-am luat. Culmea este că am reuşit să construim o casă, dar acum nu prea ne mai rămân bani pentru nimic. Se întâmplă de multe ori să rămânem fără nici-un ban în casă. Ţin să precizez că tot ce am realizat în viaţa mea am făcut din muncă cinstită, nu am luat niciodată o atenţie de la cineva", ne-a declarat Laurenţiu Ungur.

Comentarii

comentarii