Acasă Actualitate Cumpărați de Crăciun brăduți în ghiveci. CJ Timiș îi plantează după sărbători

Cumpărați de Crăciun brăduți în ghiveci. CJ Timiș îi plantează după sărbători

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș le propune timișorenilor o metodă eco de a avea brad de Crăciun. Cumpărați brăduți cu rădăcină, iar după sărbătorile de iarnă îl puteți aduce la Muzeul Satului Bănățean și de acolo CJT și Direcția Silvică îl vor prelua, vor avea grijă de el și îl vor replanta pe un teren din județ.

Cristian Moș, vicepreședintele CJT nu mai dorește să vadă imaginile dezolante cu brazii de Craciun uscați, aruncați la colțurile străzilor. Soluția: cumpărarea de brăduți cu rădăcini și replantarea lor ulterioară.

”Știu că în ultimii ani mulți dintre voi ați ales brazii ecologici, naturali, cu radacini în ghiveci, în detrimentul celor tăiați – o încercarea de a face lucrurile altfel! Consider că este un gest care trebuie susținut și încurajat. Acesta este motivul pentru care anul acesta le-am propus colegilor mei din Consiliul Judeţean Timiş, în colaborare cu Romsilva – Directia Silvica Timis, să organizăm la finalul sărbătorilor de iarnă o campanie de strângere a brazilor în ghiveci”, spune Moș.

Brăduții sunt așteptați la Muzeul Satului, până pe 21 ianuarie.

”Așadar, vom strânge la Muzeul Satului Bănățean în perioada 3-21 ianuarie, iar replantarea acestora o să aibă loc (până la primăvară) într-o zonă din județ, indicată de colegii din Direcția Silvică, în funcție de numărul brazilor care se vor strânge!

În acest fel le răspundem timișenilor care în anii trecuți au cumpărat brazi în ghiveci și n-au știut ce să facă după sărbători cu ei, dar și acelora care n-au cumpărat (încă) brazi în ghiveci pentru că nu știau ce ar putea face cu ei”, a mai anunțat Cristian Moș.

 

Comentarii

comentarii