Acasă Eveniment Curăţenia de primăvară în Timişoara, la sud de Canalul Bega

Curăţenia de primăvară în Timişoara, la sud de Canalul Bega

563
DISTRIBUIȚI

În săptămâna 11-19 aprilie, Retim şi Primăria Timişoara continuă Curăţenia de primăvară în zona situată la sud de Canalul Bega. Programul de desfăşurare a campaniei, pe zile şi străzi, va putea fi accesat atât pe site-ul www.retim.ro, cât şi pe site-ul www.primariatm.ro. În cadrul acestei acţiuni se colectează numai obiectele de uz-casnic şi gospodăresc, DEEE-urile, precum şi deşeurile vegetale rezultate din curăţarea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi spaţiile verzi din jurul imobilelor, inclusiv deşeurile provenite din curăţatul curţilor şi grădinilor. Deşeurile vegetale se colectează numai dacă dimensiunile acestora sunt de aproximativ 1 m şi sunt strânse şi legate în snopi. Nu se colectează deşeurile rezultate din amenajări interioare şi deşeurile provenite din curăţarea pivniţelor şi a podurilor (ex.: moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă, gresie etc.). “Deşeurile din construcţii nu se ridică, urmând ca poliţia locală să-i identifice şi să-i sancţioneze pe cei care au depozitat pe domeniul public astfel de deşeuri.
Pentru buna desfăşurare a campaniei, cetăţenii sunt rugaţi să depună deşeurile şi obiectele care se colectează, în ordine, lângă bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, cu maxim 48 de ore înainte de ziua în care este programată colectarea pe strada unde locuiesc. Rugăm cetăţenii să se informeze din timp când se face curăţenia pe strada unde locuiesc astfel încât, pe de o parte, să nu rateze campania sau să întârzie scoaterea deşeurilor, iar pe de alta, să nu scoată deşeurile în stradă mult prea repede, deteriorând în acest fel aspectul oraşului.
Reamintim că este interzis a se scoate deşeurile după ziua programată pentru colectare”, a spus Livian Hotico, PR Retim.

Comentarii

comentarii