Acasă Actualitate Cursuri de grădinărit pentru copii, ateliere de compostare și albinărit, la Timișoara,...

Cursuri de grădinărit pentru copii, ateliere de compostare și albinărit, la Timișoara, în cartierul Ronaț, la Grădinescu – GreenFeel și la Babel Școală și Liceu

DISTRIBUIȚI

Comunitatea de grădinari Grădinescu – Greenfeel Timișoara este unul dintre actorii principali din Timișoara în promovarea grădinilor urbane, a permaculturii și a metodelor sănătoase de a genera hrană.

În ultimii doi ani, comunitatea de grădinari din Ronaț, împreună cu Asociația Părinți în Dialog, a găzduit activități educaționale pentru copii și adulți, promovând permacultura prin întreținerea solului prin compost, cultivarea de plante sănătoase fără chimicale, printr-o abordare naturală și sustenabilă a grădinăritului pentru o hrană sănătoasă.

Anul acesta comunitatea de grădinari Grădinescu – Greenfeel Timișoara contribuie cu plante crescute în solarul și grădinile sale la instalația Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara, care este parte din programul Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană.

Anul 2023. Sezonul de grădinărit a început! Dăm startul programului Cultivarea unui viitor sustenabil prin compostare și permacultură urbană prin ateliere de utilizarea compostului și a tehnicilor de îngrijire a solului tradițional, promovarea unei abordări sustenabile și ecologice a grădinăritului și a alimentației sănătoasei, colaborarea cu apicultori locali pentru creșterea producției de miere bio, monitorizarea calității solului și evaluarea impactului asupra comunității și a mediului înconjurător, crearea unei grădini școlare ca și context de educație pentru mediu la Școala Babel. Proiectul se va desfășura pe o perioada de 6 luni, prin metode ecologice, promovând conceptul de permacultură.

Permacultura (agricultura permanentă sau cultură permanentă) este o metoda de proiectare și design a unui ecosistem agricultural productiv care imită ecosistemele naturale prin reziliență, diversitate și stabilitate. Aceasta propune un set de etici și principii care încurajează lucrul împreună cu natura mai degrabă decât împotriva ei, încurajează mai degrabă includerea decât excluderea și vizează productivitatea de hrană și împărțirea surplusului cu ceilalți oameni, promovând grija față de Pământ.

Scopul acestui proiect este de a promova o abordare naturală și sustenabilă a grădinăritului, care să ofere alimente sănătoase, soluri fertile și un mediu sigur și ecologic pentru albine.

Pentru mai multe informații despre evenimentele care se vor desfășura în acest sezon la grădinile comunitare din Ronaț, vizitați pagina de Facebook Grădinescu Timișoara – GreenFeel . În curând vom publica programul complet de ateliere, cursuri și activități artistice.

Evenimentele fac parte din proiectul „Cultivarea unui viitor sustenabil prin compostare și permacultură urbană”, finanţat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România.

Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Comentarii

comentarii