Acasă Economic Cursurile Şcolii Antreprenoriale pentru femei continuă

Cursurile Şcolii Antreprenoriale pentru femei continuă

547
DISTRIBUIȚI

Activitatea de instruire organizată la Universitatea de Vest din Timişoara, în cadrul Şcolii antreprenoriale – Modul II – Dezvoltarea afacerii pentru femei manager şi femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere, continuă în centrul teritorial Timiş,
Instruirea face parte din proiectul Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei, proiect finanţat din Fondul Social European – „Investeşte în oameni!”, derulat de Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea în calitate de coordonator inter-regional, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea de Nord Baia Mare, Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa, Fundaţia „Academia Comercială Satu Mare” şi Societatea Ştiinţifică de Management din România. Proiectul are ca perioadă de implementare: 5 ianuarie 2009 – 5 ianuarie 2011 şi o valoare de 12.500.104 de lei.
La activităţi de instruire de la nivelul centrului teritorial Timiş, vor participa gratuit, un număr total de 60 persoane: 24 de femei manager, 24 femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere şi 12 femei – formatori în domeniul antreprenorial. Cursurile Şcolii Antreprenoriale pentru femei se bazează pe un suport de curs original şi inovator, disponibil atât în format clasic (tipărit), cât şi în format e-learning, precum şi pe diagnozele economice ale judeţelor din aria de implementare a proiectului, concepute special în cadrul acestui proiect de un colectiv format din experţi şi cadre didactice cu experienţă recunoscută în domeniul antreprenoriatului din universităţile partenere.
În perioada iulie – septembrie 2009, cursantele din cele trei grupuri ţintă, au parcurs un modul de curs: Modul I – Iniţierea afacerii, iar în prezent au fost demarate, în toate cele şase Centre teritoriale AntrES, cursurile cuprinse în Modul II – Dezvoltarea afacerii. La finalul activităţii de instruire, va avea loc evaluarea prin concursul „Planul meu de afaceri”, premiile constând în sume minim necesare înfiinţării efective a unei firme pentru punerea în aplicare a ideilor de afaceri propuse. Astfel, în cadrul acestui proiect, cursantele vor fi nu doar instruite, ci şi sprijinite să-şi dezvolte afacerea existentă sau să-şi transforme ideile de afaceri în acţiuni concrete sau în concordanţă cu oportunităţile de antreprenoriat existente pe plan regional şi local.
Centrul teritorial Timiş îşi va desfăşura activităţile de instruire bilunar, vineri – 6 ore curs şi sâmbătă – 6 ore seminar (aplicaţii), conform Graficului activităţilor de instruire postat pe www.antres.ro secţiunea Activităţi.

Comentarii

comentarii