Acasă Actualitate Curtea Constituţională a spus NU tăierii pensiilor…

Curtea Constituţională a spus NU tăierii pensiilor…

453
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu: “Sunt mulţumit să văd că decizia Curţii Constituţionale îi protejează pe pensionari de un abuz fără precedent, la care Guvernul Boc s-a pregătit să îi supună”
Curtea Constituţională a spus un NU hotărât tăierii pensiilor. Un lucru de bun-simţ până la urmă, pentru că nu poţi tăia pensia şi aşa mică a unora care au muncit o viaţă şi au ajuns la vârsta când trebuie să-şi plimbe nepoţii în parc, lipsiţi de probleme. Pensionarul român însă nu încape deloc în acest tablou idilic, ba din contră, şi cu pensia neciopârţită abia îşi întinde banii de pe o zi pe alta, dându-i pe medicamente, întreţinere şi pe… mâncare.

Pensionarii au depus 505 cereri la PNL, pentru a-i reprezenta în lupta cu Guvernul Boc
“Sunt mulţumit să văd că decizia Curţii Constituţionale îi protejează pe pensionari de un abuz fără precedent la care Guvernul Boc s-a pregătit să îi supună. Sincer, personal, aş fi pariat mai degrabă că decizia curţii va fi în acest sens decât invers, chiar dacă componenţa Curţii Constituţionale ne sugera mai degrabă să nu ne bazăm pe o decizie corectă. Vreau să le spun pensionarilor că PNL, cel care le-a dublat pensiile în perioada 2005-2008, nu a uitat, nu uită şi nu va uita de ei şi va continua să acţioneze astfel încât ei să nu mai poată fi nici măcar obiectul unor discuţii de tipul celor pe care le avem în vedere acum. PNL Timiş a lansat acea iniţiativă de a asigura asistenţa juridică prin avocaţii săi tuturor pensionarilor care doresc să-i reprezentăm în cofruntarea cu un guvern abuziv”, a declarat senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş. Sunt 505 cereri depuse de pensionari în acest sens. Până la sfârşitul lunii, Robu bănuieşte că ar fi avut circa 1.500 de cereri ale pensionarilor în a-i reprezenta în lupta cu Guvernul Boc, judecând după ritmul în care au fost depuse în ultimele zile.

“România e pe primul loc în Europa la contrabandă şi evaziune fiscală. Acolo trebuie umblat, în primul şi primul rând”
“Îi asigurăm că vom fi alături de ei în continuare. Îi rugăm să ţină aproape de PNL, nu i-am dezamăgit şi nu-i vom dezamăgi. PNL a sesizat Curtea Constituţională. Noi vom încerca să arătăm opiniei publice cât de greşită este această atitudine a lor de a reduce salariile bugetarilor. Noi, PNL, pledăm pentru eficientizarea cheltuielilor din sectorul bugetar, dar ea trebuie făcută, în primul rând, prin reducerea cheltuielilor pe bunuri şi servicii. Considerăm că trebuie înteţite şi profesionaliztate precoupările autorităţilor statului de a reduce contrabanda. România e pe primul loc în Europa, la contrabandă şi evaziune fiscală. Acolo trebuie umblat, în primul şi primul rând. Diminuarea salariilor ar trebui să fie ultima… ultima măsură, după ce ai încercat toate celelalte măsuri, pentru că este o măsură extrem de nedreaptă. Ultima cale de atac pentru bugetari este la CEDO (Curtea Europeană pentru Drepturile Omului)”, e de părere Robu.

Comentarii

comentarii