Acasă Politica Curtea Constitutionala a amanat pana pe 12 septembrie decizia privind validarea referendumului

Curtea Constitutionala a amanat pana pe 12 septembrie decizia privind validarea referendumului

DISTRIBUIȚI

Pana atunci trebuie verificate listele electorale. Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar

UPDATE 1: Judecătoarea CC Aspazia Cojocaru: "Eu, după mine, trebuia anulat referendumul"

UPDATE 2: CC a cerut Guvernului, până în 31 august, listele actualizate în baza cărora a organizat referendumul

UPDATE 3: Curtea Constituţională a respins cu unanimitate de voturi contestaţiile privind respectarea procedurii la referendum

Curtea Constituţională a amânat, joi, pentru 12 septembrie, decizia privind validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie, de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. 

Curtea Constituţională a decis că amână orice verdict până pe data de 12 septembrie, timp în care Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar, iar Birourile Electorale Judeţene trebuie să verifice listele celor cu drept de vot. 

Pina atunci, Crin Antonescu ramine presedinte interimar si Traian Basescu presedinte suspendat. 

 

UPDATE: Judecătoarea CC Aspazia Cojocaru: "Eu, după mine, trebuia anulat referendumul"

Judecătoarea Aspazia Cojocaru a declarat, joi, după şedinţa Curţii Constituţionale, că din punctul său de vedere referendumul trebuia anulat. "Eu, după mine, trebuia anulat referendumul", a afirmat Cojocaru. Întrebată care a fost votul privind amânarea unei decizii privind referendumul pentru 12 septembrie, judecătoarea spus: "Nu pot să spun". Ea a precizat că s-au solicitat de la toate instituţiile abiltate documente care vor trebui analizate.

UPDATE 2: CC a cerut Guvernului, până în 31 august, listele actualizate în baza cărora a organizat referendumul

Curtea Constituţională a anunţat oficial că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul. "În urma deliberărilor, Curtea Constituţională a decis amânarea pronunţării unei hotărâri cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului, pentru data de 12 septembrie 2012", precizează Curtea în comunicatul de presă de la finalul dezbaterilor de joi. Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca până la 31 august 2012 să transmită listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012. "Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflat pe listele electorale permanente de către autorităţile publice, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca până la 31 august 2012 să transmită listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012", se mai arată în comunicat.

UPDATE 3: Curtea Constituţională a respins cu unanimitate de voturi contestaţiile privind respectarea procedurii la referendum

Curtea Constituţională a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României. Joi, Plenul Curţii Constituţionale s-a întrunit pentru a soluţiona sesizările cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu, formulate de Liga Internaţională a Românilor, de Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea şi de Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului. În urma deliberărilor, Curtea a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile acestora. Hotărârea este definitivă şi general obligatorie. Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul hotărârii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

 

Comentarii

comentarii