Acasă Actualitate Curtea de Apel Timișoara a respins cererea de strămutare a dosarului privind...

Curtea de Apel Timișoara a respins cererea de strămutare a dosarului privind organigrama administrației Fritz

DISTRIBUIȚI

Joi, 10 noiembrie, Curtea de Apel Timișoara a respins cererea Primăriei Timișoara de strămutare a dosarului privind suspendarea organigramei. Vorbim de dosarul care vizează a doua organigramă a administrației Fritz, cel în care inițial Tribunalul Timiș a hotărât suspendarea acesteia, însă care fost trimis spre rejudecare de aceeași Curte de Apel Timișoara.

Acum, administrația Fritz dorea și strămutarea dosarului, invocând mai multe argumente precum „presiunile locale”, „luarea de poziție a unor profesori universitari” sau „notorietatea” sindicatului cu care se judecă, dar și prezența în complet a unei judecătoare care se pronunțase deja. În cererea sa, primăria vorbea și despre numărul foarte mare al articolelor de presă defavorabile.

În replică, în întâmpinarea depusă la dosar, sindicatul cu care se judecă primăria, cel condus de Tiberiu Negrei, aprecia că articolele de presă se supun libertății de exprimare, că opiniile din mediul public – chiar și ale unor avocați – nu influențează actul de justiție, dar și că acuzațiile aduse direct sindicatului nu au fost dovedite. În plus, „este firesc ca Secția de Contencios – Administrativ a Tribunalului Timiș să judece numeroase procese în care este implicat municipiul reședință de județ ori primarul acestuia”, mai scrie președintele sindicatului în întâmpinare. Tot aici, în ceea ce privește judecătoarea amintită Negrei spune că nu există motive de îndoială în privința imparțialității acesteia, deja fiind respinsă o cerere de recuzare.

Iată și decizia Curții de Apel în această cauză:

„Respinge cererea de strămutare formulată de petenţii Municipiul Timişoara, Primarul Municipiului Timişoara şi Consiliul Local al Municipiului Timişoara, cu privire la dosarul nr. 1386/30/2022* aflat pe rolul Tribunalului Timiş-Secţia de Contencios Administrativ. Respinge cererea de suspendare (a cauzei de la Tribunalul Timiș – n.r.), ca fiind rămasă fără obiect. În temeiul disp. art. 1064 al. 4 NCPC, dispune restituirea către petenţi a cauţiunii în cuantum 1000 lei, consemnată cu recipisa nr. 208563505/1 la data de 09.11.2022, la CEC Bank. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată formulată de intimaţi. Definitivă. Dată în Camera de Consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei, azi, 10 noiembrie 2022”.

Comentarii

comentarii