Acasă Administraţie Curtea interioară a Castelului Huniade ar urma să fie acoperită în cadrul...

Curtea interioară a Castelului Huniade ar urma să fie acoperită în cadrul proiectului de reabilitare

777
DISTRIBUIȚI

Alin Nica, liderul CJ Timiș, a prezentat o nouă idee pentru a fi inclusă în proiectul de reabilitare a Castelului Huniade. Curtea interioară ar urma să fie acoperită, aceasta este o soluție folosită pe larg în străinătate, la spații asemănătoare.

”Curtea interioară de la Castelul Huniade va fi acoperită, spațiul expozițional devenind astfel mult mai generos. Am discutat zilele trecute această soluție tehnică, detaliile pentru finalizarea lucrărilor precum și continuarea lucrărilor la Palatul Baroc cu directorii celor două muzee, directorul Institutului Național pentru Patrimoniu, proiectantul pentru lucrarea de la Castelul Huniade și directoarea Direcției pentru Cultură și Artă Timiș”, a anunțat Nica.

Proiectul de reabilitare nu merge deloc rapid, mai mult a fost nevoie de mediere între organismele implicate.

”Am fost nevoit și să mediez disputele între proiectant și INP, respectiv Comisia pentru monumente istorice de la nivelul Ministerului Culturii deoarece avem nevoie de obținerea cât mai rapidă a avizelor pentru a putea accesa finanțări europene, astfel încât aceste două monumente istorice să redevină un motiv de mândrie pentru timișeni”, a mai scris Nica pe Facebook.

 

Comentarii

comentarii