Acasă Actualitate Cutremur în Poliţia arădeană: 12 şefi, cercetaţi disciplinar

Cutremur în Poliţia arădeană: 12 şefi, cercetaţi disciplinar

371
DISTRIBUIȚI

Cei 19 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, reţinuţi şi cercetaţi anul acesta pentru fapte de corupţie, au generat reacţii dure de la nivelul conducerii MAI. Ministrul Constantin Traian Igaş a trimis Corpul de Control al ministerului la Arad, pentru un control de fond. Ieri, secretarul de stat Ioan Dascălu, fost şef al IPJ Arad până cu patru ani în urmă şi chestor principal Aurel Vlădulescu, şeful Corpului de control al MAI, au făcut publice rezultatele controlului. După ce a subliniat faptul că nu se bucură că a revenit la Arad într-un asemenea context, proaspătul chestor de poliţie Ioan Dascălu a anunţat că s-au decis măsuri dure pentru redresarea poliţiei arădene. Chiar la nivel de Minister, se lucrează pentru îmbunătăţirea imaginii Ministerului dar şi a Poliţiei române. Controale cum a fost cel de la Arad vor demara şi la alte inspectorate judeţene dar conducerea MAI este decisă să realizeze şi acţiuni de îndrumare pentru a îmbunătăţi eficienţa instituţiilor din cadrul Ministerului şi, implicit, pentru o mai bună imagine a acestora.
În ceea ce priveşte situaţia de la Arad, chestor principal Aurel Vlădulescu a precizat măsurile dispuse în urma controlului. S-a decis demararea procedurii disciplinare, conform reglementărilor în vigoare, asupra a 13 poliţişti, din care 12 au funcţii de conducere Este vorba despre un prim demers care poate conduce chiar la schimbarea acestora din funcţie. Printre cei vizaţi se află adjunctul şefului inspectoratului, comisar şef Stelian Manciu, şeful Poliţiei rutiere, comisar şef Adrian Lile, şefii de la Ordine Publică şi resurse Umane şi şefii poliţiilor din mai multe localităţi cum ar fi Pecica, Ineu, Chişineu Criş, Sebiş, Vladimirescu sau Bârzava.
O întrebare rămasă fără răspuns din partea celor doi chestori a fost de ce, atunci când s-a pus problema sancţiunilor, nu a fost vizat şi cel care a condus până nu de mult poliţia judeţului Arad în vremea când s-au comis faptele de corupţie imputate celor 19 poliţişti arădeni cercetaţi, comisar şef Alexandru Tanco, avansat între timp în funcţia de adjunct al şefului Poliţiei române.

Comentarii

comentarii