Acasă Actualitate “Dacă Obârşanu era judecătoare, probabil ne împuşca pe toţi”

“Dacă Obârşanu era judecătoare, probabil ne împuşca pe toţi”

195
DISTRIBUIȚI

Rudolf Stancu, liderul ţiganilor din vestul României, sare la gâtul avocatei bătute:
Incidentul în urma căruia avocata Carmen Obârşanu a fost bătută de ţiganca Ileana Cârpaci şi s-a ales cu şapte zile de îngrijiri medicale este văzut altfel de liderii romilor din Banat. Cel mai dur este Rudolf Stancu, care acuză mas-media şi pe avocata din Timişoara de discriminare: “Dacă Obârşanu era judecătoare, probabil ne împuşca pe toţi”, spune liderul Centrului Creştin al Romilor din vestul României.

A vrut să facă legea pe pământul altuia?

În urmă cu puţin timp, avocata Carmen Obârşanu, aflată într-un proces cu familia Cârpaci, a depus plângere penală împotriva mai multor ţigani din această familie. Ea a susţinut atunci că, în frunte cu Ileana Cârpaci, “ţiganii au dat în mine ca într-un sac de cartofi”. De cealaltă parte, Ileana Cârpaci a infirmat întreaga poveste şi spune că a luat-o doar de păr pe avocată. După ce aceasta ar fi înjurat-o şi pălmuit-o. Şi ea spune acum că are un certificat medico-legal şi vreo 4-5 zile de îngrijiri medicale. Ileana Cârpaci o va da, la rândul ei, în judecată pe avocată, pentru lovituri. “A fost o provocare a avocatei. Ea a venit nu ca avocată în curtea familiei Cârpaci ci ca legiuitor. Ea a vrut să facă legea pe pământul altuia. Noi nu avem relaţiile lui Obârşanu, dar simţim discriminare din partea mas-media”, a spus Rudolf Stancu. Ţiganii implicaţi în acest caz au vrut să facă, marţi seara, dreptate. În felul lor… Au chemat toată presa la locul incidentului, pentru a le spune propria poveste.

Ionelaş – capul răutăţilor…

Familia Cârpaci spune că în spatele incidentului şi a avocatei Carmen Obârşanu ar sta nimeni altul decât… Ionelaş Cârpaci, un binecunoscut ţigan din Timişoara. Între cele două familii este vorba doar e o coincidenţă de nume. Ionelaş ar fi vrut să pună mâna pe casa pentru care azi se judecă familia Cârpaci cu profesorul Negru, apărat de avocata Carmen Obârşanu. “A spus: Ţigancă, cum îţi permiţi să iei gardu’ dintre case? A sărit la mine, m-a tras de păr şi mi-a dat o palmă. A căzut apoi peste mine şi muncitorii de la casa mea ne-au despărţit. E adevărat, când am văzut ce se întâmplă, am luat-o şi eu de păr. Nu am atins-o, însă, şi nu ştiu cum de putea fi plină de sânge”, susţine Ileana Cârpaci, acuzată că ar fi bătut-o pe avocata Obârşanu.

Ciuhandu şi Drăgnescu, traşi de urechi de romi

În frunte cu avocatul Gheorghe Ciulei, ţiganii îl acuză atât pe primarul Timişoarei, cât şi pe fostul prefect Ovidiu Drăgănescu că ar avea ceva cu ei. Ciuhandu este acuzat că ar fi luat poziţie imediat după ce avocata a fost bătută, fără să asculte măcar cu cealaltă parte, iar Drăgănescu că a ieşit în public, când nu era cazul şi, din cauza lui, procesul familiei Cârpaci pentru casa din vecini a trebuit să fie strămutat. La adunarea romilor a participat şi Teodor Raţiu, preşedintele Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România. “Am venit la invitaţia ţiganilor. Nu ştiu cine este vinovat, dar justiţia trebuie să facă dreptate. Nu vreau ca acest caz să se judece după culoarea pielii. Nu avem acum nevoie de excese de discriminare”, susţine Raţiu.

Comentarii

comentarii