Acasă Cultura Dacă e marți, e artă!Prima expoziție Lir’Art, FLUID, la Timișoara

Dacă e marți, e artă!Prima expoziție Lir’Art, FLUID, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Lir’Art. Dacă e marți, e artă! În 25 ianuarie, de la ora 11:00, galeria Rotonda, are loc prima expoziție din cadrul Lir’Art, FLUID, și este compusă din lucrări realizate de tânărul artist Ilie Dragomir.

Acestea au ca temă ideea de fluiditate, de mișcare și transformare, în arta abstractă.

Fiecare lucrare poartă un mister aparte și este impregnată de amprenta simbolică a imaginarului, unde aproape orice este posibil, fiind calea prin care privitorul pătrunde în spațiul pictural și dobândește abilitatea de a citi și a înțelege ceea ce vede.

Tablourile captează imagini transformate din lumea acvatică, o lume misterioasă și magică, unde găsim forme și figuri în mișcare, transfigurate, și unde totul este dominat de o aglomerație de linii și forme intercalate și scăldate în lumină sau întuneric.

Jocuri și nuanțe de culori, iluzii de figuri și forme bizare depășesc, în „fluid”, spațiul pictural și dau posibilitatea privitorului să continue scena, dincolo de dimensiunea fizică a lucrării.

Ilie Dragomir s-a născut pe 7 decembrie 1988, la Caransebeș, și a copilărit la Sat Bătrân, în Munții Cernei. Copil fiind, a descoperit bucuria de a desena, de a sculpta și de a realiza machete ale obiectelor din jur, precum și pe cea de a picta icoane.

A urmat cursurile Școlii de Arte Plastice și Muzică din Caransebeș, apoi pe cele ale Liceului de Arte din Timișoara, Secția Sculptură.

În anul 2011, a absolvit Facultatea de Arte și Design, cu specializare în Design de Produs, care i-a dezvoltat afinitatea față de creativitatea în arhitectura de interior și i-a deschis calea către un masterat în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, cu specializarea Design de interior.

„Nu știu dacă întâmplător am ales pictura abstractă, contemporană, ca un mijloc de comunicare expresivă, dar știu că mi-a dat libertatea și posibilitatea să descopăr universul imaginar-creativ din interiorul meu.”, explică Ilie Dragomir.

 

Comentarii

comentarii