Acasă Actualitate Dacă PNL rămâne la putere, Robu promite mai mulți bani pentru cultură...

Dacă PNL rămâne la putere, Robu promite mai mulți bani pentru cultură la Timișoara

441
DISTRIBUIȚI

Cinematograful Fratelia, de pe strada Izlaz, nr. 40, primește fonduri europene, prin programul POR 2014-2020, pentru reamenajare. Cu o valoare totală de 7,7 milioane de lei, inclusiv TVA, din care 5,4 pentru construcție și montaj, investiția va transforma clădirea într-un centru multifuncțional pentru activități culturale. Firma care va realiza proiectul este SC RHEINBRUCKE  SRL.

Primarul Nicolae Robu nu pricepe de ce nu au participat la licitație firme din Timișoara: „Mă mir în continuare că nu vin firme timișorene la licitație. Le convine mai mult să lucreze pentru investiții private, e singura explicație pe care o găsesc. Le este și mai comod să discute, fără a avea impuse restricții, cu beneficiarul”

„Spaţiile reabilitate ale cinematografului Fratelia se adresează atât consumatorului cât şi iniţiatorului sau creatorului de evenimente culturale. Datorită capacităţii sale, poate deveni un important cinematograf al municipiului”, transmite, într-un comunicat Primăria Municipiului Timișoara. Potrivit aceleiași surse, după reamenajare, în respectivul centru cultural se vor putea realiza proiecţii de film, spectacole, concerte, conferinţe, dezbateri sau întâlniri cu cetăţenii.

Cu privire la rolul complex al centrului, primarul Nicolae Robu a declarat: „Noi nu vrem să facem concurență cinematografelor moderne din mall-uri.(…) Vom fi primul oraș din România cu centre culturale multivalente în mai multe puncte ale orașului: cele 8 cinematografe, turnul de apă din Iosefin și, pe Mărășești, fosta clinică de dermatologie”.

Cu privire la celelalte proiecte culturale ale orașului, primarul îndeamnă la optimist: „Eu sper că dacă PNL rămâne la putere să primim bani mult mai mulți. Am avut discuții personale cu primul ministru. Acesta m-a asigurat că Timișoara va primi bani din fondul de rezervă, în ritmul în care e nevoie de ei. Nu pot concepe să nu avansăm cu aceste proiecte. La nevoie, vom face rectificări bugetare și vom da bani mai mulți pentru aceste proiecte, dacă nu există alte soluții”.

Acesta asigură că le-a transmis, în mai multe rânduri, prim-ministrului și ministrului Culturii că Timișoara – Capitală Europeană a Culturii trebuie să fie declarat proiect național. Mai multe asigurări acesta nu a putut să dea, dar „Haideți să privim spre viitor cu optimism!”, după cum recomandă Robu.

Comentarii

comentarii