Acasă Editorial Dacă te numești Cârpaci, stai, obligatoriu, în centrul Timișoarei!

Dacă te numești Cârpaci, stai, obligatoriu, în centrul Timișoarei!

5841
DISTRIBUIȚI

Bulevardul ”Mihai Viteazul”, centrul Timișoarei, o casă, ridicată din splendoarea unei vile superbe, de la începutul secolului XX, este acum, o construcție monstruoasă, cu pereți netencuiți, o poartă uriașă de metal,  prin  care îi vezi pe ”nobilii proprietari” cum intră, ies, dar locuiesc în fundul curții, cum le place. Acolo este șatra, ca să fiu mai explicită. În fața casei, o mulțime de mașini cu numere provizorii, dar, obligatoriu, Mercedes sau altele, din gamele de lux, parcate cu botul foarte aproape de pista de biciclete. Au aflat ei câte ceva despre amenzi și  reguli noi, la Timișoara. De ce nu sunt înmatriculate mașinile? Sunt închiriate? Vor fi declarate furate, cândva…?

Opresc, din mașină le cade recipientul pentru apă, din plastic, desigur, cum altfel? Petul rămâne în mijlocul bulevardului pe care altădată locuia spuma Timișoarei: profesori universitari, medici, sau alte persoane, descrise ca decente, elegante,  respectabile. Nu tac și spun: ”V-a căzut sticla în stradă”. Femeia, cochetând cu propria claie de păr, peste umăr, răspunde ” Nu mi-o mai trebuie”. ”Bine, zic, nici nouă, asta este Timișoara, și trebuie să fie curată!”. O ia în scârbă! Mă privește trufașă și bombăne ceva în bărbie. Nu-mi pasă,  sunt doar tristă și jignită profund de felul în care este tratată Timișoara noastră dragă,  de felul dezgustător în care unii dintre cei care o traversează în viața lor uită sau habar nu au că  pentru a  fi fost  primul pe harta multor noutăți, s-a jertfit, s-a murit, s-a scris, s-a strigat!

Strigăm și noi, adesea, în vanul paradoxului în care ne aflăm. Aflu că acolo locuiește o parte a familiei Cârpaci, șefii Timișoarei  corupte, a acestei părți din Timișoara, în care ei, ”cârpacii” de orice fel, pe muzica unei Stana Izbașa, la bagheta lui ”Johny de la Primărie” (alias Ioan Cojocari, artizanul infestării  Timișoarei cu clanuri țigănești, ce-și spun ”de mătase”) generează în acest oraș o permanentă revoltă.

ANAF, SRI, Poliția, toate ar avea de lucru din greu, dacă ar privi cu seriozitate fenomenul  despre care am scris sute de articole. Unele,  cu efecte, altele, uitate de autoritățile prea ocupate cu  propriile interese. Cu ce bani s-au cumpărat vilele, mașinile, bijuteriile, cu ce bani vin aici și cheltuiesc mai mult decât magnații?

Ne ascundem, pervers, în spatele politicii de acceptare a orice, a răului, minciunii, furtului,  disprețului pe care-l primim, mereu în față, ne prefacem a fi ”europeni” într-un mod fățarnic, acela  în care numai știm cine suntem.

Asta este o piesă ieftină de teatru, o mască pentru manipulabilii mileniului trei, în forma sa degenerată.

Știu și simt că lucrurile nu vor rămâne la fel, dar mai avem de suferit….

 

Comentarii

comentarii