Acasă Actualitate Daciana Sârbu “înverzeşte” Raliul Timişului

Daciana Sârbu “înverzeşte” Raliul Timişului

DISTRIBUIȚI

Daciana Sârbu, europarlamentar PSD, organizează sâmbătă, 25 aprilie, o acţiune de ecologizare a spaţiilor de desfăşurare a concursului Timiş Rally. Alături de o echipă de 30 de voluntari din judeţul Timiş, iniţiatorii acţiunii vor strânge deşeurile lăsate în urmă de spectatori, în toate punctele de pe traseu unde va fi necesar. Acţiunea va urmări toate probele de concurs. Ea va începe la ora 13.00, şi se va încheia la ora 18.55, în Lugoj. Echipa va fi împărţită în grupuri care vor acoperi întregul parcurs al raliului. Deşeurile vor fi colectate în pungi de gunoi biodegradabile, cu inscripţia “Green Rally”, iar echipa de voluntari va putea fi recunoscută după tricourile care vor purta acelaşi mesaj. În paralel cu demersul de curăţare a zonei, Daciana Sârbu va atrage atenţia spectatorilor să evite aruncarea resturilor în natură, atât ca un gest de protejare a mediului, cât şi ca o formă de respect pentru cei din jur.
Europarlamentarul PSD, membru în Comisia de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară a Parlamentului European, încearcă, în acest fel, să transmită, prin exemplu personal, grija faţă de mediu. “Particip adesea la raliuri, ca spectator, şi de nenumărate ori am privit neputincioasă peisajul absolut dezolant care rămâne în punctele de pe traseu unde oamenii urmăresc desfăşurarea cursei.
De fapt, e acelaşi peisaj pe care îl vedem şi prin păduri, şi pe marginea unor râuri, şi pe unele plaje – adică peste tot pe unde oamenii aleg să se relaxeze în natură fără a avea grijă să lase locul cel puţin la fel de curat cum l-au găsit.
M-am hotărât să adun câţiva tineri şi, împreună cu Agent Green, să facem noi curat în urma celor nepăsători sau neatenţi.
Şi, în acelaşi timp, să le atragem atenţia că şi mediul, şi cei din jur au de suferit din cauza comportamentului lor.
De multe ori, e suficient să-i arăţi omului unde greşeşte şi el va învăţa. Sperăm că acţiunea noastră va fi un mesaj pe care să-l înţeleagă cât mai mulţi.
Oricum, o vom repeta şi la alte raliuri din programul competiţional”, a declarat Daciana Sârbu. (ZdV)

Comentarii

comentarii