Acasă Eveniment Daţi afară pentru că şi-au părăsit locul de muncă ca să prindă...

Daţi afară pentru că şi-au părăsit locul de muncă ca să prindă un hoţ

701
DISTRIBUIȚI

Paznici batjocoriţi pe relaţia Lux Guard Protection – Billa
Doi agenţi ai firmei de pază Lux Guard Protection, ce lucrau în magazinul Billa din Zona Soarelui, au fost forţaţi să-şi dea demisia la zi. Li s-a transmis clar că nu vor mai fi primiţi la lucru, deoarce au urmărit, sâmbătă seara, un hoţ de parfumuri, în afara magazinului. Tot lor li s-au imputat şi mai multe furturi înregistrate sub schimbul lor. Chiar dacă pare greu de crezut, la magazinul Billa din zona Soarelui, camerele de filmat sunt atât de vechi încât au devenit aproape nefolositoare. De aici, zilnic, dispar mărfuri în valoare de sute de lei.

Hoţii au imunitate dacă ies pe uşa magazinului

Cele mai căutate lucruri de către hoţii timişoreni din supermarket-uri sunt parfumurile, băuturile alcoolice scumpe, dar şi cafeaua sau produsele alimentare de lux. Cei doi agenţi concediaţi sunt hotărâţi să dea firma de pază în judecată şi spun că la Lux Guard Protection, firmă cu sediul în Bucureşti, se fac multe învârteli. „La o firmă de pază eşti înlăturat când ştii prea multe. Când ştii că primeşti un salariu în mână şi altul pe foaie, când ţi se cer compromisuri şi eşti pus să lucrezi zeci de ore suplimentare fără să fi plătit. Îi dăm în judecată, pentru că, la fel ca şi alţi colegi care au fost forţaţi să plece, cred că nu ne vom mai lua nici măcar ultimul salariu”, spune Daniel Milutin, fost agent de pază la firma Lux Guard Protection. Colegul său, omul care a dus hoţul de parfumuri prins, direct la Secţia 2 Poliţie, sâmbătă seara, este şi mai revoltat. „Şi-au bătut joc de noi în ultimul hal. Pe fiul meu l-au ţinut o lună şi nu i-au dat toţi banii. Suntem nevoiţi să lucrăm câte trei în schimb, deşi este nevoie de cel puţin şase agenţi. Camerele de filmare sunt total ineficiente. Nu poţi să-ţi dai de pe ele seama dacă vreun client bagă ceva în buzunar”, susţine şi Vasile Maxim.

Nelăsaţi să-şi facă meseria

Salariul unui agent la firma Lux Guard Protection este de 850 de lei. Pe hârtie, ar fi, conform spuselor celor doi, doar 600 de lei. Tichetele de masă au fost de mult timp tăiate, iar evenimentele neplăcute au apărut de-a lungul timpului. În august, oamenii firmei de pază nu au fost lăsaţi să ia toate măsurile de siguranţă, după ce curentul a picat la magazinul Billa. „Nu am fost lăsaţi să închidem uşile. Să luăm toate măsurile necesare. Atunci s-a furat cel mai mult. Oamenii umblau cu brichete pentru a vedea ce este pe raft şi era o înghesuială de nedescris”, mai povesteşte Daniel Milutin. Cei doi agenţi nici nu mai vor să audă de firma de pază care i-a concediat indirect. Şeful pazei de la magazinul Billa din Timişoara nu a putut fi găsit pentru a-şi spune punctul de vedere.

Comentarii

comentarii