Acasă Politica Dan Barna, confirmat preşedinte al USR România, la congresul de la Timişoara

Dan Barna, confirmat preşedinte al USR România, la congresul de la Timişoara

905
DISTRIBUIȚI

Dan Barna a primit un vot masiv, de peste 90% dintre electorii prezenţi, sâmbătă, la Iulius Town Timişoara, în cadrul congresului USR România, pentru confirmarea în funcţia de preşedinte al partidului, pe care a obţinut-o în urma votului electronic din cadrul partidului. În ciuda unor contestaţii ale scrutinului, votul exprimat la congres nu lasă dubii asupra opiniei membrilor cu drept de vot prezenţi.

„Suntem la Timişoara, pentru un congres al USR care va fi unul istoric. În cele două zile vom alege echipa de conducere a USR, care va duce partidul la guvernare, în speranţa că România se va însănătoşi. Noi reprezentăm povestea României care se schimbă şi suntem principala speranţă în politică, pentru viitoarea guvernare. Singura speranţă reală, care încurajează românii să spere şi să meargă mai departe”, a declarat noul preşedinte validat al USR România.

La votul de confirmare au participa 478 de membri cu drept de vot, dintre aceştia 439 sau 91,8% au decis validarea acestor alegeri electronice, 14 au votat împotrivă, iar 25 s-au abţinut.

Noul şef al USR România şi-a exprimat şi speranţele sale pentru competiţia prezidenţială, la care va lua parte, în urma desemnării sale de către alianţa USR – Plus.

„Cred şi sunt optimist că după 30 de ani, oamenii vor putea alege între două variante ale României. Între preşedintele Klaus Iohannis, pentru PNL, şi eu, Dan Barna, pentru USR-Plus. Este un mesaj, că după ani de abuzuri ale PSD, România se însănătoşeşte, oamenii au înțeles că acest mamut obosit trebuie să se retragă din istoria curentă”, a mai subliniat Barna.

Congresul continuă, atât sâmbătă, dar şi duminică, urmând ca de la ora 18 să fie un miting al USR în Piaţa Libertăţii.

Comentarii

comentarii