Acasă Actualitate Dan Negru, după ce au murit Patzaichin și Caramitru: „Nu-mi amintesc ca...

Dan Negru, după ce au murit Patzaichin și Caramitru: „Nu-mi amintesc ca România să fi decretat vreodată vreo zi de doliu național în amintirea unui artist sau a unui sportiv. A unor președinți sau a unor politicieni, da”

DISTRIBUIȚI

Cunoscutul om de televiziune Dan Negru se întreabă de ce autoritățile naționale nu marcat ziua de duminică, 5 august, când au murit Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, drept una de doliu național în amintirea celor doi. Prezentatorul dă drept exemplu Franța, Armenia, Republica Moldova și Cehia, toate decretând, în ultimii ani, zi de doliu național când au pierdut câte o personalitate artistică.

„Am fost în Chișinău când pe 15 martie autoritățile au decretat zi de doliu național în amintirea lui Nicolae Dabija, un scriitor. În 2018, când a murit Charles Aznavour, un artist, Franța și Armenia au decretat zi de doliu național. În 2019, când Karel Got – celebrul cântăreț ceh – a murit , in Cehia a fost decretată zi de doliu.

Nu-mi amintesc ca România să fi decretat vreodată vreo zi de doliu național în amintirea unui artist sau a unui sportiv. A unor președinți sau a unor politicieni, da. Recunoștința este cea mai sănătoasă emoție umană!

Guvernul trebuie să învețe să o arate și la plecarea lui Patzaichin și Caramitru , o zi de recunoștință națională e obligatorie. In ultimii anii au făcut-o cu artiștii lor Moldova, Franța, Cehia…”, a scris Dan Negru, duminică seară, într-o postare pe rețelele de socializare.

sursă foto: Dan Negru/Facebook

Comentarii

comentarii