Acasă Actualitate Dan Negru, mesaj pentru Nicolae Ciucă: ”Să le ceară iertare părinților ai...

Dan Negru, mesaj pentru Nicolae Ciucă: ”Să le ceară iertare părinților ai căror copii au fost uciși de militari români în Decembrie ’89”

DISTRIBUIȚI

Vedeta de televiziune Dan Negru a transmis un mesaj primului ministru Nicolae Ciucă, cu ocazia comemorării Revoluției anti comuniste din 1989.

„Ca timișorean, i-aș sugera prim-ministrului care e militar să le ceară iertare în zilele astea părinților ai căror copii au fost uciși de militari români în Decembrie ’89! Armata n-a fost inocentă atunci! Las aici două nume din Timisoara: Luminița Boțoc. Avea 14 ani în ’89 când a fost împușcată de ofițeri identificați de la unitatea militară UM 01942 din Timișoara…

Cristina Lungu, avea 2 ani și era în brațele tatălui ei când a fost împușcată de soldați în termen de la UM 01024. Identificați! Sunt mulți ca ei… Uciși și apoi aruncați în gropi comune. Români uciși de români! Cereți-le iertare părinților, domnule general! Cât or mai trăi și ei….

Armata a început să tragă în populație în 17 decembrie 1989, când militarii, alături de cadre ale Securității, au pus în aplicare ordinul „Radu cel Frumos”.

Trupele au deschis focul în manifestanţi în mai multe zone din oraş: Catedrală, Piaţa Libertăţii, Piaţa 700, Podul Decebal, Calea Girocului, Calea Lipovei, Calea Aradului.

La Revoluţia din Timişoara au murit 112 persoane, 392 au fost rănite, iar peste 850 au fost arestate.

Comentarii

comentarii