Acasă Actualitate Dana Olar, primul medic vaccinat împotriva virusului SarS-CoV-2 la Arad: „Vaccinul ne...

Dana Olar, primul medic vaccinat împotriva virusului SarS-CoV-2 la Arad: „Vaccinul ne redă speranța că va fi mai bine”

423
DISTRIBUIȚI

În această dimineață, începând cu ora 08.00, cadrele medicale din Arad au primit primele doze de vaccin. Cea care a deschis lista medicilor vaccinați a fost dr. Dana Olar. Cu puține emoții și câteva glume, aceasta a părut nerăbdătoare pentru pasul pe care urmează să îl facă. Dr. Dana Olar nu a ezitat nicio clipă să se înscrie pe lista celor care doresc să se vaccineze anti-Covid și a fost foarte fericită că în sfârșit, după multe luni de așteptare, vaccinul a ajuns și la noi.

Până duminică 3 ianuarie 2021, pe listă s-au înscris 769 de cadre medicale, dar numărul cu siguranță a crescut între timp. Dozele de vaccin au sosit în număr de 670 și vor fi aduse zilnic în funcție de cererea de la Timișoara. Este de menționat însă că nu toate cadrele medicale înscrise pe listă se vor vaccina astăzi, doar 203 dintre acestea își vor primi doza de vaccin, restul urmând să fie vaccinați zilele următoare.

Privind procedura, după ce doritorii se înscriu pe liste urmează să se solicite dozele necesare. Intervalul de timp dintre solicitare și primire este de doar câteva ore pentru a nu risca să expire. Acestea ajung în frigiderele DSP Arad îmbuteliate în flacoane, iar cei de la DSP reușesc să extragă cinci doze din fiecare flacon primit.

Medicul Dana Olar, șefa de secție la Pneumologie II, este primul cadru medical pe lista vaccinării anti-COVID-19 în Arad. „Sunt foarte fericită pentru că am așteptat această zi de 10 luni, din luna martie de când am început să tratez primul pacient de Covid. În ciuda faptului că respectăm toate măsurile de prevenție, purtăm măști, distanțare socială, dezinfecție cât mai frecventă, din păcate constatăm că virusul continuă să se propage, În această situație, eu cred că singura măsură logică și eficientă o reprezintă vaccinarea, imunizarea. În caz contrar, cred că ne așteaptă un grad de singurătate. Dacă nu vom lua rapid această măsură de imunizare a populației într-un procent cât mai mare și într-un timp cât mai scurt vom continua să fim distanțați de familie, de prieteni și nu vom avea viață socială. Vaccinul ne redă speranță că va fi mai bine și că vom putea lucra în siguranță. Nu am avut emoții vis-a-vis de vaccin. Am citit prospectul și cunosc mecanismul de acțiune, sunt convinsă că nu este niciun risc pentru organismul nostru”, a declarat doctor Dana Olar, conform specialarad.ro.

Comentarii

comentarii