Acasă Economic Danezii de la FirstFarms vând un teren de 1.991 hectare, de lângă...

Danezii de la FirstFarms vând un teren de 1.991 hectare, de lângă Timişoara, cu 6,71 milioane de euro

563
DISTRIBUIȚI

Compania daneză FirstFarms a încheiat un acord pentru vânzarea unui teren agricol de 1.991 de hectare şi a altor active din apropierea oraşului Timişoara, pentru 50 de milioane de coroane daneze (6,71 milioane euro). Profitul înainte de impozitare obţinut de FirstFarms prin această tranzacţie se plasează la 18 milioane coroane daneze (2,41 milioane euro).
Pachetul de active vândut mai cuprinde două companii, FirstFarms Agro şi Cistapibe, precum şi utilaje agricole şi clădiri. Conform managerului companiei, Kim Stokholm, tranzacţia va fi finalizată până cel târziu la 31 decembrie, şi face parte din măsurile de centralizare şi extindere a operaţiunilor FirstFarms în estul României. În urma vânzării, compania va mai deţine în România 7.135 hectare de teren agricol.
FirstFarms este o companie de investiţii daneză care utilizează în mod favorabil oportunităţile de investiţie în activităţile agricole din Estul Europei, prin investirea atât a capitalului acţionarilor cât si capitaluri externe, provenite de la companii agricole din Europa de Est. FirstFarms a fost înfiinţată în 2005 şi este interesată de extindere în zona Europei de Est, în special în România, Slovacia, Ucraina şi Rusia, unde doreşte să achiziţioneze terenuri şi ferme de creştere a animalelor FirstFarms este singura companie din acest domeniu înregistrată la OMX Nordic – Bursa valori Copenhaga şi Cap Index. Până în vara anului trecut, compania a achiziţionat 7.547 hectare de teren în România, dintre care 4.114 ha în apropiere de Buzău, 3.296 ha în apropiere de Timişoara şi 137 ha în apropiere de Alexandria, la un preţ mediu de 16.500 coroane (2.211 euro) pentru un hectar.
Compania a înregistrat, în primul semestru al acestui an, o cifră de afaceri de 30,35 milioane coroane daneze (4,07 milioane euro), în urcare cu 11,7% faţă de nivelul de 27,17 milioane coroane daneze din perioada corespunzătoare a lui 2008. FirstFarms a avut o pierdere de 14,78 milioane coroane (1,98 milioane euro) daneze în perioada ianuarie-iunie.

Comentarii

comentarii