Acasă Actualitate Dăruiește un zâmbet, proiect al Rotary Club Timișoara, pentru copiii sărmani

Dăruiește un zâmbet, proiect al Rotary Club Timișoara, pentru copiii sărmani

DISTRIBUIȚI

Proiectul tradițional “Dăruiește un zâmbet!” al Rotary Club Timișoara merge mai departe. De aceea miercuri, 7 decembrie de  la ora 17.00, rotarienii și-au dat întâlnire la centrul comercial Euro, unde au fost invitați 24 de copii proveniți din medii defavorizate.

Prof.univ.dr. Emilian Popovici a explicat: “Ne întâlnim de 10 ani și desfășurăm acest proiect pentru a dărui și primi zâmbete! Fiecărui copil i s-au oferit cadouri – haine, încălțăminte, jucării, dulciuri – în valoare de 300 lei și ceva bani în plus. Unii au fost însoțiți de părinți. După cumpărături, la ora 18.00, i-am dus pe copii la o pizza, la o prăjitură și un suc la restaurantul de lângă recepția Euro. A fost foarte frumos”.

Horia Vișoiu a adăugat: “Este un proiect de suflet al Rotary Club Timișoara în preajma sărbătorilor de iarnă. E foarte plăcut să mergem cu copiii prin magazine să le cumpărăm ceea ce vor. De aceea proiectul se numește ”Daruiește un zâmbet”. Copiii se bucură, fiindcă primesc cadourile pe care ei le doresc. Zâmbetele vin din partea copiilor când primesc daruri, în luna cadourilor, dar și din partea noastră!”.

De la asociația Sfântul Nicolae, au fost aduși 20 de copii, iar din cadrul proiectului, tot al Rotary Club Timișoara, “Excelența în satul bănățean”, patru copii. Elevii care au note foarte bune în timpul școlii până la clasa a opta și obțin și note mari la examenul național, dar nu au posibilități materiale, sunt ajutați de către Rotary Club Timișoara să urmeze și să finalizeze cursurile la liceu, cu cazare, masă etc. Acesta este obiectivul proiectului ”Excelența în satul bănățean”.

 

 

Comentarii

comentarii