Acasă Actualitate Dascăli tot mai fricoşi, în Timiş!

Dascăli tot mai fricoşi, în Timiş!

324
DISTRIBUIȚI

Doar 30% dintre profesori din preuniversitar ar mai intra în grevă generală
Se plâng că sunt cei mai oropsiţi, dar nu ar mişca un deget pentru a le fi mai bine. Dascălii din Timiş sunt tot mai timoraţi şi mai împăcaţi cu actuala situaţie. Asta rezultă dintr-un chestionar cu multe suprize în rândul dascălilor din cel mai mare sindicat al învăţământului preuniversitar din Timiş – „Spiru Haret”. Chiar dacă sondajul este doar la început, din rezultatele parţiale rezultă că majoritatea dascălilor nu mai vor să audă de o nouă grevă generală. Doar 30% dintre profesorii din sistemul preuniversitar din Timiş şi-ar dori o grevă generală. Situaţia este şi mai şocantă în învăţământul universitar timişorean, unde doar maxim 4% dintre profesori ar dori blocarea anului şi o grevă generală pe termen nelimitat…

Legea Educaţiei îi bagă pe dascăli în panică

Preşedintele Sindicatului „Spiru Haret” Timiş, Virgil Popescu, consideră că noua Legea a Educaţiei a reuşit să-i pună cu botul pe labe pe dascăli. „Majoritatea membrilor noştri de sindicat se pronunţă pentru pichetări locale, pentru grevă de o zi sau pentru proteste la Bucureşti. Doar aproximativ 30% s-au pronunţat pentru o nouă grevă generală. Cred însă că rezultatul nu este relevant, la această oră. Şi-a exprimat punctul de vedere doar o treime dintre membrii noştri. Oamenii s-au mai speriat, însă. Noua Lege a Educaţiei îi leagă foarte mult pe dascăli de directori, de consiliul de administraţie şi la mulţi le este teamă de ce le poate rezerva ziua de mâine”, ne-a spus Virgil Popescu, preşedintele Sindicatului „Spiru Haret” din învăţământul preuniversitar timişean. 60% dintre sindicaliştii de la „Spiru Haret” care au completat chestionarul s-au pronunţat pentru pichetări locale sau greve de o zi.

Greva – privită ca o fantomă de universitari…

Universitarii sunt şi mai reticineţi când vine vorba de grevă. Ilare Bordeaşu, preşedintele Sindicatului „Alma Mater” din învăţământul universitar pe zona de vest, crede că maxim 4% dintre universitari s-ar ridica, la această oră, împotriva sistemului. Cunsocut pentru poziţiile extrem de dure pe care le-a avut de-a lungul timpului împotriva guvernanţilor de orice culoare, Bordeaşu crede acum că alianţa PSD – PNL s-ar comporta mai dicatorial decât PD-L, când va ajunge la guvernare. „Nu va fi nicio grevă. Poate din laşitate, din scârbă sau din dezamăgire, cert este că oamenii nu mai vor greve. Oameniii nu mai încredere în nimic. Majoritatea vor ca liderul să facă tot şi ei să nu se expună. Sunt foarte mulţi oportunişti. Eu cred că, la această oră, doar 3-4% dintre sindicaliştii noştri ar vrea o nouă grevă generală. Nu voi ieşi cu oamenii mei împotriva PD-L. Atât în PSD, cât şi în PNL au rămas aceiaşi oameni, cu care nu am putut discuta niciodată. Nemulţumirile de acum îi vor face să se comporte mai dictatorial decât PD-L”, ne-a declarat Ilare Bordeaşu, liderul Sindicatului „Alama Mater” pe zona de vest.

De la centru se anunţă o primăvară plină de proteste

Liderii celor cinci confederaţii sindicale se pregătesc de proteste de amploare. Aceştia se întâlnesc, luni, la Bucureşti pentru a stabili calendarul protestelor. Sindicatele sunt nemulţumite în special de codul muncii şi promit o primăvară agitată şi plină de proteste. Contractul colectiv de muncă, care va deveni istorie, este principala nemulţumire a sindicaliştilor. Liderii de sindicat spun că lipsa acestui contract îi va transforma pe angajaţii români în nişte bieţi sclavi.

Comentarii

comentarii