Acasă Actualitate DASTM: Peste 60.000 de seniori din Timișoara au nevoie de sprijinul nostru

DASTM: Peste 60.000 de seniori din Timișoara au nevoie de sprijinul nostru

760
DISTRIBUIȚI

Conform evidențelor municipalității, în Timișoara sunt peste 60.000 vârstnici care pot deveni oricând vulnerabili. De la instalarea stării de urgență pe 16 martie, Direcția de Asistență Socială Timișoara a început să-i contacteze telefonic, pentru a vedea cum se descurcă și a venit în sprijinul nevoilor și neputințelor unora dintre ei.

Corina Eva, purtător de cuvânt, a explicat că DASM Timișoara a pus la dispoziția cetățenilor un număr scurt de urgențe sociale 0356981 (de unde se preiau zilnic, 24 din 24 sute de apeluri) și echipe de asistenți sociali (care vin în ajutorul bătrânilor).

Din această săptămâna voluntarii Fundației Județene de Tineret Timiș și mulți alți oameni de bine, s-au oferit să ajute Direcția de Asistență Socială, multiplicând și lipind în scările de bloc din Timișoara informații utile despre serviciile suport oferite de DASTM, care să vină în sprijinul persoanelor vârstnice.

Operatorii de la 0356 981 fac o fişă de intervenţie cu nevoile persoanei, numele, adresa şi numărul de telefon. Angajații DASTM preiau banii persoanei și lista de cumpărături, apoi de la cel mai apropiat magazin/farmacie se achiziționează comenzile, apoi se livrează la adresa bătrânilor împreună cu bonurile și restul de bani.

”Orice ajutor este binevenit, mai ales în această perioada! DASTM îndeamnă la calm și mulțumește în numele fiecărui om, care primește ajutorul altui om în aceste zile !

Un mare mulțumesc tuturor medicilor, asistenților, paramedicilor, armatei, pompierilor, polițiștilor, jandarmilor, asistenților sociali și voluntarilor care își riscă viață în aceste zile dar și celor care înțeleg că trebuie să stea acasă ! Tu ce notă ai merită la examenul solidarității din aceste zile?”, atenționează Corina Eva.

Comentarii

comentarii