Acasă Actualitate Datoriile la bănci l-au pus pe drumuri

Datoriile la bănci l-au pus pe drumuri

565
DISTRIBUIȚI

Cristian a plecat din Oradea pe jos şi vrea să ajungă la Constanţa

E din Oradea şi datoriile la bănci l-au scos din casă. Îl cheamă Lucian Cristian Duma, are 31 de ani, şi a decis să plece din oraşul în care stă şi să meargă până la mare într-o acţiune de protest, prin care vrea să tragă un semnal de alarmă asupra creditelor asupritoare. Şi-a luat concediu de studii şi a plecat prin ţară pentru a găsi un om cu suflet mare care să-l ajute să scape de datorii. Ratele la bănci sunt de două ori mai mari decât venitul familiei. Are şi un cont unde cei care vor să-l ajute pot depune sume da bani, la ING: în lei: RO04INGB0000999901462726 sau cel în EURO: RO94INGB0000999901533759.

Drum lung…

Familia a lăsat-o acasă şi e plecat în căutarea unui suflet bun. Are însă pozele cu familia la el… Luni, Cristian a ajuns în Timişoara. „Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns. Drumul a fost lung. Vreau să demonstrez situaţia în care sunt mii sau sute de mii de tineri care au familie şi se află în imposibilitatea de a-şi plăti ratele. Îşi iau credit ipotecar, ajung să crească ratele dublu. Eu am restanţe. Lumea-i bună, e receptivă, mă îndrumă, îmi dă să mănânc, îmi dă bani de buzunar, e ok”, spune Lucian Cristian Duma. De altfel, luni, aflat pe Calea Aradului, Cristian era recunoscut de către trecători care au aflat de cazul lui de la televizor sau din ziare şi era îmbărbătat de către oamenii care-i urau şi baftă mai departe.

“Din Oradea până la mare să caut om cu suflet mare”

„Am sac de dormit, saltea, geantă cu haine, cortul, o pereche de adidaşi. Ca şi la munte. Numai că la munte mergi să te simţi  bine. Numai că aici noaptea simţi durerile care le-ai făcut ziua”, spune Cristian. Se vede după cum merge că îl dor picioarele de la drum. Într-o săptămână a parcurs distanţa Oradea-Arad-Timişoara. Merge mai departe, până la Bucureşti şi punctul terminus va fi la Conbstanţa. „Am servici, sunt vatman., conduc tramvaie. Nu sunt şomer. Niciunul nu mi-a zis întoarce-te acasă… ai înnebunit… La Constanţa se termină drumul meu. Bucureşti e un oraş în drumul meu. Din Oradea până la mare să caut om cu suflet mare”, spune Cristian şi merge mai departe. A dormit în cort, în cameră de pensiune, în maşină şi… pleacă mai departe… el şi căruţul care-l teage după el şi picioarele obosite în care zice că simte plumb…
 

Comentarii

comentarii