Acasă Politica De 23 august, ţărăniştii cer, din nou, aplicarea Punctului 8 al Proclamaţiei...

De 23 august, ţărăniştii cer, din nou, aplicarea Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara

208
DISTRIBUIȚI
Gheorghe Ciuhandu, preşedintele PNŢCD Timiş şi preşedintele CNC al PNŢCD “aripa Sârbu”, cere aplicarea Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara. “Mai mult ca oricând, PNŢCD susţine aplicarea Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara (adoptat, totodată, de Partidul Popular European printr-o Rezoluţie din februarie 2004). Numai aşa România poate păşi pe un drum european”, spune Ciuhandu.

 Punctul invocat anual de ţărănişti propunea scoaterea din viaţa publică a foştilor activişti de partid şi a foştilor ofiţeri de securitate. „Astăzi, în structurile puterii politice, economice şi sociale din România, găsim în continuare foşti reprezentanţi ai Partidului Comunist şi foşti reprezentanţi ai Securităţii. Promisiunile electorale s-au dovedit a fi doar praf în ochi, întrucât până acum nu s-a făcut nici un pas concret pentru asanarea morală a societăţii româneşti. Mai mult decât atât, ţara se confruntă cu o criză economică fără precedent, la care guvernul prezintă doar soluţii populiste, neaplicabile în realitate, în lipsa unui program concret. Singurele măsuri anti-criză vizează bunăstarea materială a unor reprezentanţi ai guvernului, afacerile făcute în această perioadă fiind deja de notorietate. Eşecul guvernării este mascat prin aruncarea de responsabilităţi şi încercarea de blamare a autorităţilor locale”, spune Ciuhandu, declarând că PNŢCD ar putea deveni o soluţie viabilă pentru România, însă doar în cazul încheierii luptelor interne care macină partidul, unul şi aşa nu foarte mare.
 
“Nu putem nădăjdui la încrederea electoratului cât timp rămânem marginali şi ne batem între noi”
 
“Este evident că avem nevoie de un alt tip de atitudine politică. În urmă cu 10 ani, PNŢCD a scos România dintr-o criză aproape la fel de gravă ca şi cea de acum, dar aceasta pentru că atunci PNŢCD, ca întotdeauna în istoria sa, a pus pe primul plan interesul naţional plătind costurile politice aferente. Dar a salvat România de la crah în perioada 97-99 şi a aşezat economia ţării pe o bază care i-a asigurat creşterea de atunci încoace. Azi constatăm că e nevoie, din nou, de noi. O constatare cu atât mai frustrantă cu cât nu putem să ne manifestăm. Nu putem nădăjdui la încrederea electoratului cât timp rămânem marginali şi ne batem între noi. Dacă guvernul continuă în acelaşi stil, suntem pe punctul de a ajunge la o situaţie fără ieşire”, spune primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. Acesta încheie exprimându-şi speranţa că problemele interne ale PNŢCD vor fi încheiate odată cu validarea unei conduceri a partidului aleasă în mod democratic. Până atunci însă, “aripa Sârbu” şi “aripa Miluţ” (devenită “aripa Pavelescu”) se judecă în continuare în multiple procese pentru dobândirea ştampilei partidului istoric. 
 
 
 
 

Comentarii

comentarii