Acasă Administraţie De ce ar trimite guvernul bani la Timișoara pentru plata facturii Colterm?...

De ce ar trimite guvernul bani la Timișoara pentru plata facturii Colterm? Alin Nica răspunde: ”Nimeni nu aruncă bani în găuri negre”

544
DISTRIBUIȚI

Faptul că guvernul Cîțu nu a dat bani pentru a acoperi o parte din factura pentru căldură la Timișoara e explicabilă, spune Alin Nica, liderul PNL Timiș. De la bugetul central au venit bani ceruți de administrația condusă de Dominic Fritz, pentru alte investiții, iar acestea nu au fost realizate, în concluzie, există multă neseriozitate, mai spune acesta.

Joi, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spunea că guvernul ar trebui să dea bani orașului, dacă vrem să avem căldură în locuințe și spitale, să preia o parte din povara plății acestui serviciu. Nica spune că e de înțeles decizia guvernului Cîțu în această problemă, pentru că actuala administrație timișoreană nu prea pare să-și facă treaba și nimeni nu e dispus să arunce bani într-o gaură neagră.

”Am văzut declarațiile primarului, care dorește bani pentru Colterm. La realizarea bugetului, guvernul acesta hulit, condus de Câțu, a dat 20 de milioane de lei pentru Timișoara, pentru două drumuri și un parc. Acele lucrări începute de liberali sunt la fel și acum, în paragină, pline de buruieni. Banii respectivi nu au fost cheltuiți. De ce să ceri bani în plus, dacă nu ai cheltuiești ce ai primit? De ce să dai bani când ai deschis șampania și tot cu o coaliție de moment ai dat jos conducerea de la Colterm”, spune Nica.

Lidrul liberal mai acuză și faptul că indecizia administrației locale timișorene a dus și la problema certificatelor verzi și a amenzii imense primite din cauza faptului că acestea nu au fost achiziționate la timp. De plătit ar trebui să plătească cei vinovați de situație, nicidecum populația, prin prețul gigacaloriei.

”Nu sunt de acord cu transferul în gigacalorie a amenzii, din cauza lipsei de expertiză și a abuzului a celor de la USR. Să se cerceteze cine sunt vinovați de amendă. Să nu se milogească la guvern să o plătească, trebuie să găsească o soluție. Primăria nu are nici acum stocuri de carburant, puteau să o facă din vară, nici acum nu e stabilit un plan de redresare, nici până acum nu e obținută o soluție de eficientizare, se putea face din vară. Nici până acum nu a fost finalizat inelul de transport a gaz și includerea Colterm în rețeaua cu circuit închis. I-am deschis ușile domnului primar la Transgaz și nu a făcut nimic. Credeți că guvernul nu are acces la aceste informații? Doar așteaptă compensații din exterior și nu face nimic. Nimeni nu ar băga bani într-o gaură neagră. Ei (n.r. Primăria Timișoara) puteau investi, sunt bani pe Programul Operațional Infrastructură Mare. Se putea realiza un incinerator care să producă energie electrică și termică, din ardere deșeuri, ajuta și la amprenta de carbon, dar și la eliminarea deșeurilor”, a mai declarat Nica.

Comentarii

comentarii